Hlavní obsah

Havířov opravuje budovy základních škol

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci projektu úsporných energetických opatření na veřejných budovách města v Havířově v pondělí 20. června zahájili opravu tří objektů základních škol.

Článek

Nová okna i kabát a zateplení střechy ve vysokém standardu získají během nadcházejících prázdnin základní školy Kudeříkova, Mládežnická i budova základní a mateřské školy Selská.

Po prázdninách bude v rámci tohoto projektu zahájena rovněž oprava fasády a střechy Kulturního domu Leoše Janáčka v Havířově. Město v první fázi přistoupilo k opravám objektů, které jsou z energetického hlediska v nejhorším technickém stavu. V příštích letech budou pokračovat opravy dalších veřejných budov, především základních škol.

"Náklady na opravy jsou vyčísleny na 100 milionů korun, město získává dotaci z Fondu soudržnosti a Státního fondu životního prostředí převyšující 55 milionů korun. Stavební úpravy budou hotovy do konce srpna letošního roku, tak aby nenarušily zahájení nového školního roku," sdělila Ing. Eva Wojnarová, tisková mluvčí města Havířov.

Reklama

Výběr článků

Načítám