Hlavní obsah

Hana Mikulenková zahájila novou sezónu v ostravské Galerii současné malby

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Galerie současné malby, která je ve foyer Divadla Antonína Dvořáka v Ostravě, zahájila svou pátou sezónu výstavou Hany Mikulenkové. Kurátorem výstavy je Mgr. Martin Mikolášek. Vernisáž k výstavě s názvem Present Continuous se uskutečnila v pondělí 11. září.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 12.9.2017 Hana Mikulenková v roli kurátorky. První zprava.

Článek

Hana Mikulenková pochází z Valašského Meziříčí. Vystudovala Vysokou školu výtvarných umění v Bratislavě, obor malba, IV. ateliér Ivana Csudaie, kde absolvovala v roce 2011. Výtvarným uměním se zabývá i jako kurátorka. Donedávna profilovala výstavní program ostravské INDUSTRIAL Gallery. V současné době žije v Rožnově pod Radhoštěm.

„Smyslem tvorby Hany Mikulenkové není stálost intelektuální spekulace, ale eruptivní proměnlivost smyslově emocionální extáze. Říká o sobě, že má srdce námořníka - nestálé, divoké, netrpělivé a toužící objevovat nepoznané. Taková je i její malba - smyslová, proměnlivá, rychlá, nezdržující se detaily, uzurpující si pozornost diváka a nekompromisní ve svém výrazu,” uvedl autorku Mgr. Martin Mikolášek, historik umění a kurátor.

Výstava bude otevřena vždy hodinu před představením a potrvá do 24. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám