Hlavní obsah

Gurmánské prohlídky na zámku v Litomyšli poodhalí tajemství historických kuchařek

Novinky, Zdeňka Kalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zámek Litomyšl nechá 12. srpna během exkluzivních Gurmánských prohlídek nahlédnout nejen do své běžné historie, ale také do tajů zámeckého kuchařství a cukrářství. Součástí večerních prohlídek je také několik ochutnávek historických receptů.

Foto: Zdeňka Kalová

Do zámeckých kuchyní patřila také exotická jídla.

Článek

Večerní Gurmánské prohlídky provedou návštěvníky reprezentačními pokoji I. patra, historií zámku i kuchařského řemesla v aristokratickém prostředí.

Zatímco luxusní jídlo v historii tvořily drahé a hlavně nedostupné ingredience (cukr, koření, tropické ovoce, exotická masa), od 19. století dělá luxusní potraviny především reklama a média. Zámečtí kuchaři patřili vždy mezi elitu zámeckých zaměstnanců. Nejenže často střežili tajné recepty, ale také uměli využít právě nové, neobvyklé a exotické potraviny.

Gurmánské prohlídky na zámku v Litomyšli se uskuteční v sobotu 12. srpna v 19:00, 20:00 a 21:00. Rezervace nutná, více na www.zamek-litomysl.cz/cs/akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám