Hlavní obsah

Frekventovanou ulici 8. pěšího pluku ve Frýdku-Místku čeká blokové čištění

Novinky, Jana Matějíková

Blokové čištění ulic zbrzdila protikoronavirová opatření, která si vyžádala dočasně snížený počet zaměstnanců technických služeb zajišťujících mimo jiné úklid města. V návaznosti na tuto situaci byla některá plánovaná bloková čištění zcela zrušena a některá přesunuta na jiný termín.

Foto: TS a.s.

Blokové čištění - 8. pěšího pluku

Článek

Nejbližší blokové čištění je naplánováno na neděli 7. června na ulici 8. pěšího pluku v Místku u polikliniky. Úklid začne v 8 ráno a ukončen bude nejpozději o půl druhé odpoledne.

„Bloková čištění realizujeme stejně jako loni vždy v úterý a ve čtvrtek. Výjimečně, a to na velmi frekventovaných místech, jako například na ulici 8. pěšího pluku, parkovišti pod magistrátem ve Frýdku nebo na ulici Sadová, kde je téměř nemožné, aby auta během pracovního dne neparkovala, uklízíme o víkendech,“ vysvětlil předseda představenstva TS a. s. Jaromír Kohut.

V době blokového čištění nesmí stát v lokalitě žádné auto. Již v týdenním předstihu na to upozorňují dopravní značky.

Blokové čištění zahrnuje nejen strojové čištění komunikace, ale také čištění uličních vpustí, ruční oddrnování chodníků a trávníků a v případě potřeby také obnovu vodorovného dopravního značení.

„Ve městě probíhá pravidelně od roku 2007 a jeho cílem je po zimě vyčistit od prachu a zbytků posypových materiálů nejen komunikace, ale také vyčistit kanálové vpusti, ke kterým je za běžného provozu problematický přístup,“ připomenul primátor Michal Pobucký.

Reklama

Výběr článků

Načítám