Hlavní obsah

FlyUp! Bílina 2011 aneb Třetí ročník soutěže, která překročila hranice

Novinky, František Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí příznivci rockového hudebního stylu zcela jistě zaznamenali, že se pomalu ale jistě blíží finálový koncert soutěže rockových kapel FlyUp! Bílina 2011. Letošní, v pořadí již třetí ročník soutěže se oproti předchozím vyznačuje hned několika zajímavostmi.

Foto: František Krejčí

Logo "FlyUp!2011"

Článek

Zásadní informací je skutečnost, že letošní ročník se stal součástí známého bílinského rockového festivalu Koncert pro kamerunské kozy, který se již tradičně koná v letním amfiteátru na Kyselce.

Na festivalu budou postavena dvě pódia. Na hlavní scéně bude probíhat produkce známých domácích rockových kapel, z nichž největším „tahákem“ zajisté bude metalová legenda Arakain či „nesmrtelná“ ikona fanoušků rocku, kapela Blue Effect.

Kromě těchto legend se bílinskému publiku představí například Fate Magazine, Lety Mimo, Grock, Leona Šenková a další. Druhá stage bude patřit „souboji“ pětice kapel, které byly do finále FlyUp! 2011 vybrány porotou z neuvěřitelného rekordního počtu 169 přihlášených formací, včetně jednadvaceti kapel ze Slovenska.

Do finále porota vybrala kapelu Fallen Avenue ze slovenské Prievidze, rocková parta Door Face z Mimoně, metalové seskupení Act Of God z Liberce, z Chrudimi přijede rock'n'roll-metalová formace All Regrets a z Kaznějova do Bíliny dorazí hardrockový Greymon. Jako speciální host soutěže vystoupí spolu se soutěžícími skvělá českobudějovická kapela Menhir, která v minulém ročníku soutěže získala stříbrnou příčku a která letos absolvovala turné společně s legendou českého metalu Arakainem.

Zajímavostí, a to zejména pro soutěžící kapely může být i to, že vítězná kapela si zahraje znovu a to ještě hned ten samý večer. Po vyhlášení vítězů se přesune na hlavní pódium, kde znovu předvede svůj repertoár. Tentokrát již ve společnosti Arakainu a Blue Effectu.

FlyUp! 2011 slibuje super podívanou s nejlepší muzikou české profesionální i amatérské rockové scény. FlyUp! 2011 potažmo Koncert pro kamerunské kozy začíná 16. července ve 13.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám