Hlavní obsah

Finální přípravy na Garden Food Festival začnou ve čtvrtek

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Rožnov pod Radhoštěm čeká premiérový Garden Food Festival. Jedna z největších akcí sezóny, dvoudenní festival dobrého jídla a pití s hlavní hvězdou Zdeňkem Pohlreichem, se uskuteční v sobotu 30. června a v neděli 1. července v městském parku. A přípravy ve městě jdou do finále.

Foto: Město Rožnov p. Radhoštěm
Článek

Dvoudenní Garden Food Festival s sebou o nastávajícím víkendu přinese nejen spoustu dobrého jídla a zábavy, ale také omezení v dopravě a částečné uzavření parku.

„Z důvodu nezbytných přípravných činností nebude už od čtvrtka 28. června možné projít parkem od vstupní brány u altánu směrem k Dřevěnému městečku (viz mapka zde). Vše bude dobře označeno a cyklostezka Bečva bude, jakožto náhradní trasa, plně průchozí i průjezdná. Po skončení festivalu pak bude park průběžně zprůchodňován během pondělka. Prosíme tímto Rožnovany o shovívavost a trpělivost,“ uvedl rožnovský destinační manažer Marek Havran.

Dále platí, že zjednosměrněny budou v Rožnově tři ulice (Tyršovo nábřeží, Pionýrská a Bezručova) na jejichž jedné polovině mohou a budou parkovat auta.

„Zjednosměrněním zmiňovaných tří ulic jsme získali dalších 200 parkovacích míst a všechny v ulicích blízko k dějišti akc.,“ vypočítává Radim Holiš s tím, že město připravilo celkem 1300 parkovacích míst. „Vydali jsme speciální mapu, která bude sloužit řidičům pro orientaci v Rožnově a zavede je k jednotlivým parkovištím. Děláme všechno pro to, aby nám najíždějící turisté nezaplavili zbytek města, kde to není žádoucí, což platí především o částech Rybníčky a Zahumení. Takovéto úpravy jsou i jednou z variant, jak bychom mohli v budoucnu řešit návštěvnicky nejvíce exponované akce ve městě včetně samozřejmě těch muzejních,“ doplnil Radim Holiš.  

Cenově výhodnější vstupenky na Garden Food Festival jdou stále až do pátku koupit i v předprodeji (100 korun), a to například i v rožnovském Turistickém informačním centru na Masarykově náměstí, k mání budou vstupenky i na místě (150 korun). Děti do 140 cm mají vstup zdarma.

Pokud přemýšlíte, jestli se máte jít podívat na rožnovský Garden Food Festival v sobotu nebo v neděli, přidáváme malý návod a radu. „Sobota je obsazena již velmi slušně. Proto lidem, kteří se k nám chystají, a ještě nemají koupené lístky, doporučíme spíše neděli. Program bude neméně zajímavý, jako v sobotu, Zdeňka Pohlreicha uvidí lidé v akci také po oba dny. V neděli to zřejmě bude o něco klidnější a trochu vzdušnější,“ informoval za pořadatele Pavel Vysloužil.  

Kompletní informace k festivalu, včetně informací o vstupenkách, programu či mapy parkování v Rožnově najdete na www.gardenfoodfestival.cz a také na turistickém webu města www.visitroznov.cz.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám