Hlavní obsah

Dorostenecký korfbal: Brno poprvé padlo, o dvě nadstavbová místa dál válčí tři týmy

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhry Brna se v dorostenecké korfbalové extralize staly už koloritem. Uplynulá sobota však zažité věci nabourala. Brněnští hráči totiž ve svém letošním čtrnáctém utkání našli prvního přemožitele a v osmém kole utrpěli premiérovou porážku v sezóně.

Foto: Jan Pařík

Náchod (na snímku) dokázal jako první porazit Brno

Článek

O jejich skalp se postaral Náchod, který tak k Jihomoravanům zvedl varovný prst. O elitní nadstavbovou čtyřku dál bojují Šenov, Prostějov a Nový Lískovec, které ve vzájemných zápasech braly po jedné výhře a prohře.

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Na Hané se čekala velká bitva a možná i rozuzlení, jak dopadne boj o postup do nadstavby. Jenže ani jeden z trojice účastnických týmů si o něj rázně neřekl. Domácí hráči, Šenov i Nový Lískovec totiž jednou vyhráli a prohráli a zápolení o nadstavbu tak zůstává dál otevřené.

Domácí korfbalisté ukořistili cennou výhru 21:18 s Novým Lískovcem jen v šesti hráčích, a i když nestačili na Šenov, mohou být se dvěma body spokojení. Tradiční řež se odehrála mezi brněnským celkem a Šenovem. Tak jako pokaždé byl duel velmi vyrovnaný a o výhře Nového Lískovce 13:12 rozhodly jen maličkosti. Nejlepší výchozí pozici vhledem k postupu do nadstavby má patnáctibodový Šenov, do první čtyřky se zatím nevejde Nový Lískovec s deseti body, který má však dva odložené duely k dobru.

Jakub Pernica (trenér, Nový Lískovec): „Spokojení po sobotě určitě nemůžeme být. Odehráli jsme sice slušný miniturnaj, jenže nás hodně mrzí ztráta s Prostějovem. Prohrát s týmem, který má k dispozici jen dvě holky, je opravdu k zamyšlení. Se Šenovem se bijeme pokaždé a naše zápasy rozhodují jeden, dva koše. A to nemluvím jen o dorostu, podobně je to i v ostatních kategoriích.“

Prostějov SK RG U19 - Šenov KC - ZŠ U19  12:17

Brno KK Nový Lískovec U19 - Šenov KC - ZŠ U19  13:12

Prostějov SK RG U19 - Brno KK Nový Lískovec U19  21:18

MINITURNAJ V MORAVSKÉM KRUMLOVĚ

Brněnská jízda se zasekla ve čtrnáctém měření sil. Korfbal klubu uštědřil první prohru v sezóně ten nejpovolanější soupeř, v tabulce druhý Náchod. Ten konečně nastoupil v nejsilnější možné sestavě a na jeho hře to bylo znát. Brňany zaskočil hned v úvodu a zápas dovedl k vítězství 21:15.

Znojemští korfbalisté nebyli ušetření proher ani při domácím miniturnaji. Mladý tým podle předpokladů na první dva týmy pořadí nestačil a s jednou výhrou a dvěma remízami je stále přikovaný na dně tabulky.

Denisa Kolářová (trenérka, Náchod): „Poprvé jsem měla k dispozici kompletní kádr. Po operaci je již zcela ve hře Pavlína Štěpánová, která vede dívky k dobrým výkonům. A to jak v obranné části hry, tak v útoku. Sama je střeleckou oporou. Když k výkonu dívek přidáme uzdraveného Jakuba Novotného, tak to je hned znát.“

Jan Šedý (trenér, Brno): „Kompletní Náchod na nás vlétl a ujal se vedení 5:1, které si pak už držel. Nám stále chybí Vendy Jemelíková a tentokrát nemohli i další hráči. To však nic neubírá na náchodských kvalitách. Musíme se mít směrem k play off na pozoru.“

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 - Brno KK U19  11:21

SK Plhov Náchod U19 - Brno KK U19  21:15

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 - SK Plhov Náchod U19  10:19

Reklama

Výběr článků

Načítám