Hlavní obsah

Dominion přilákal na turnaj do Týniště nad Orlicí děti i dospělé

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 1. března se uskutečnil v Domě dětí a mládeže Sluníčko v Týništi nad Orlicí 1. hlavní turnaj letošní série Dominion tour, který pod záštitou firmy Albi organizuje sdružení Duha-Děsír.

Foto: Eva Jenčíková
Článek

Během celoročního hraní mají hráči možnost získat tzv. postupové body a zahrát si pak na celostátním finále v Praze. Na každém turnaji lze vyhrát i zajímavé ceny, ale především si zahrát s různými lidmi a užít si pohodový herní den.

Hra má jednoduchý herní princip, který si rychle osvojí i začátečníci a pak už záleží na taktice, pozornosti a taky trochu na štěstí, jak se bude váš Dominion pro vás vyvíjet.

V Týništi se sešlo přes 40 hráčů nejen z Týniště, ale i z Hradce Králové, Třebechovic pod Orebem nebo z Kopřivnice. Věkové rozpětí hráčů bylo 8 až 45 let, mezi hráči byly i rodinné dvojice či kamarádské skupiny. Vyhlášeny byly dvě kategorie, juniorská do 13 let a dospělá.

V juniorské kategorii zvítězila Šárka Křišťáková před Anetkou Matuškovou a Petrou Vaníkovou. Mezi dospělými si nejlépe vedl, a bez porážky skončil na 1. místě, Jan Vaník, který patřil ještě loni mezi juniory. Na 2. místě se umístil Jiří Linhart a 3. místo obsadila Petra Horáková. Všichni přímo postupují do finále. Hráči na několika dalších místech získali jeden postupový bod a mají šanci postoupit, pokud se zúčastní ještě nějakého turnaje a dobře se umístí.

Celý den vládla v hlavní herně pohodová atmosféra, herní dotazy a složité herní situace řešil pohotově hlavní rozhodčí Jan Vaněček. Po dohrání jednotlivých kol měli hráči možnost aktivního odpočinku v tělocvičně nebo v malé herně s jinými hrami. Zajímavým zpestřením byla soutěž o hru Athéna, kterou mohl vyhrát ten, kdo během dne rozlouskne nejvyšší obtížnost v této hře. Nakonec se to povedlo Jiřímu Kuklovi, který měl z výhry velkou radost.

Hra Dominion přilákala už ke společnému stolu mnoho lidí a to i těch, co většinou hrát nechtějí. Máte-li zájem se tuto zajímavou a variabilní hru naučit, stavte se některou středu v DDM Sluníčko v Týništi, v herním klubu vás ji rychle naučí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám