Hlavní obsah

Dny NATO v Ostravě přilákaly rekordní návštěvu

Novinky, Vratislav Tobola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 10. ročník celosvětově známé akce Dny NATO a poprvé také Dny vzdušných sil České republiky na mošnovském letišti Leoše Janáčka přilákalo desítky tisíc diváků. K vidění byla nejmodernější vojenská a letecká technika s různými doprovodnými programy.

Foto: Vratislav Tobola

Vstup před otevřením

Článek

Tento rok se bylo na letišti Leoše Janáčka v Ostravě-Mošnově na co těšit. Byla zde vystavena nejmodernější letecká i vojenská technika nejen z České republiky. Dohromady se na akci podílelo přes 11 zemí z celého světa.

Asi největším lákadlem byl letoun B-52 s rozpětím křídel přes 56 metrů, délkou 49 metrů, výškou 12,5 metrů a maximalním doletem bez tankování 16 100 km. Mimo to se návštěvníci mohli těšit i na další atrakce jako byly stíhačky JAS-39 Gripen, různé druhy vrtulníků nebo Airbus A-319.

V doprovodném programu byl k vidění zásah Policie České republiky v nebezpečných situacích. Ukázali se zde také hasiči a  letečtí záchranáři Moravskoslezského kraje při záchraně pacienta se svým vrtulníkem Kryštof 05.

V tomto roce byla návštěvnost Dní NATO a Dnů vzdušních sil České republiky vysoká. Odhady hovoří o více než 150 tisících návštěvníků. To by znamenalo, že je to nejvíc v historii této akce.

Další informace naleznete na http://www.dny-nato.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám