Hlavní obsah

Divadelní ceny Aplaus 2017: Známe vítěze

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městské divadlo Zlín zná vítěze divácké ankety Aplaus 2017. Skleněnou sošku z dílny výtvarníka Jiřího Vosmíka a dárkový poukaz na ubytování s polopenzí a wellness od akciové společnosti Lázně Luhačovice si domů odnesla Petra Králová a Marek Příkazký, který se stal i absolutním vítězem hlasování.

Foto: Zdeněk Němec
Článek

Ceny převzali z rukou držitelky Ceny Thálie Hany Tomáš Briešťanské na zahajovacím galavečeru 72. sezóny v sobotu 16. září.

Nejlepší inscenací uplynulé sezony diváci zvolili tragikomedii Srpen v zemi indiánů v režii Petra Štindla. 

Výsledky ankety Aplaus 2017:

Nejlepší ženský herecký výkon sezóny 2016/2017:1. Petra Králová 2. Jana Tomečková 3. Marie Vančurová 

Nejlepší mužský herecký výkon sezóny 2016/2017:1. Marek Příkazký 2. Radovan Král 3. Tomáš David 

Nejlepší inscenace sezóny 2016/2017:1. Srpen v zemi indiánů 2. Mezi nebem a ženou 3. Blbec k večeři 

Cenu ředitele divadla se principál Petr Michálek letos rozhodl udělit pedagogovi Miroslavu Urubkovi, který je také nadšeným amatérským hercem a režisérem. „To, co dělá pro své studenty, nejen ve spolupráci s námi, je podle mého názoru příklad pro nás pro všechny. Pracuje s nimi před i po návštěvě divadla, začleňuje látku do osnov, obětuje tomu svůj volný čas. Divadlem žije, je to Pan učitel, který aktivně vychovává další generace divadelních diváků,“ vysvětlil Michálek. 

Samotný galavečer se vydařil. Budova MDZ slaví letos padesátiny, tak byla hlavním motivem Pevnost Boyard - otec Fura nosil místo indicií jména oceněných (například u vyhlašování nejlepší inscenace indicie téměř shořela, protože Hana Tomáš Briešťanská neuhádla jeho hádanku). 

Moderátor Vojtěch Johaník provedl dekádami od let 60 a vždycky tomu přizpůsobil i image. Živě zazpívali herci Jan Leflík, Markéta Kalužíková a Petra Králová, Gustav Řezníček s Hanou Tomáš Briešťanskou, Marie Vančurová, Zdeněk Lambor, Radoslav Šopík a Hana Mikolášková.

Moderátor i ostatní účinkující se zjevovali na filmovém plátně v různých zákoutích budovy - a pomocí streamování na facebook divadelníci několikrát dění přiblížili i fanouškům u PC. Herci z Pia Fraus dodali mystifikační videa (například noční můry ředitele Petra Michálka). Na závěr vyprodaný Velký sál tleskal vestoje.

Reklama

Výběr článků

Načítám