Hlavní obsah

Divačka líbala herce přímo na jevišti

Novinky, Blanka Šmejdovcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšná komedie Slováckého divadla v Uherském Hradišti 1+2=6 (Jeden a dvě je šest) oslavila ve středu deset let na scéně. Herci odměňovali diváky a sklidili zasloužený potlesk před vyprodaným hledištěm.

Foto: Marek Malůšek

Šťastná divačka Anna Prachařová líbá Josefa Kubáníka.

Článek

Nekonečné salvy smíchu, potlesky na otevřené scéně a do posledního místa vyprodané hlediště - tak vypadalo narozeninové představení komedie 1+2=6, která slaví deset let na scéně Slováckého divadla. A protože takové jubileum nepotkává herce denně, rozhodli se je oslavit.

V závěru vylosovali pětici diváků, kteří od nich dostali atraktivní dárky od návštěvy zákulisí až po večeři s herci ve Sport parku Rybníček ve Starém Městě. Poslední vylosovaná, Anna Prachařová z Veselí nad Moravou, si pak mohla vybrat jednoho z divadelníků, od kterého dostala před vyprodaným hledištěm pusu.

Oním šťastným se stal Josef Kubáník, který v komedii ztvárnil postavu svérázného Stanleyho Gardnera. „Připadám si, jako bych se ženil,” komentoval situaci herec za potlesku diváků i kolegů.

Komedie 1+2=6 čeká ještě jedno narozeninové představení, a to 20. června. „I u něj budeme diváky za jejich přízeň odměňovat a prozradíme i jedno velké překvapení,” slíbila další z představitelek hlavních rolí Jitka Hlaváčová.

O čem je komedie 1+2=6

Záletný taxikář má dvě manželky a dělá všechno proto, aby se na průšvih nepřišlo. K tomu mu má pomoct kamarád Stanley, ale díky několika náhodám se situace začnou ještě více zamotávat. V závěru už nikdo kromě diváků neví, kdo je kdo. Tím ale zápletky neskončí.

Po přestávce publikum sleduje, jak se ze vztahů hlavního hrdiny narodí dva potomci, kteří se po šestnácti letech náhodou potkají na internetové seznamce a chtějí se stůj co stůj sejít. Celý kolotoč se tak znovu roztáčí.

Komedii 1+2=6, v níž jsou chytře propojeny dvě úspěšné hry, uvádí s exkluzivním svolením autora Raye Coonyeho uherskohradišťské Slovácké divadlo jako jediné na světě, a to v režii Roberta Bellana.

Hlavní role vytvořili Zdeněk Trčálek, Jitka Hlaváčová, Tereza Novotná a Josef Kubáník. Inscenace získala na Grand festivalu smíchu v Pardubicích titul Komedie diváků. Zatím poslední repríza byla už s pořadovým číslem 111.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám