Hlavní obsah

Dítě se topilo v domácím bazénu, přes rychlou pomoc je jeho stav kritický

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubičtí záchranáři ve čtvrtek bojovali o život dítěte. To se topilo v domácím bazénu v pardubické městské části Pardubičky. I přes okamžitou pomoc je stav dítěte nadále kritický.

Foto: Ilustrační foto RZS Praha
Článek

„Na volání na tísňovou linku 155 jsme vyjížděli do jednoho z rodinných domů v Pardubičkách, kde se mělo v zahradním bazénu topit dítě," konstatoval  ředitel Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Pavel Svoboda.

Místo neštěstí je od základny záchranářů jen pár desítek metrů, proto byli schopni zasáhnout v průběhu několika minut. „Na místo vyrazily dvě naše posádky. Rodina do té doby prováděla resuscitaci, se kterou jim po telefonu pomáhali operátoři," dodal Svoboda s tím, že záchranáři pak resuscitaci převzali.

Obnovit srdeční akci se lékařům podařilo až po asi třiceti minutách resuscitace. „Dítě ve velmi kritickém stavu naše posádka transportovala na dětskou jednotku intenzivní péče hradecké fakultní nemocnice. Jeho stav nadále zůstává velmi vážný. Není jasné, jak dlouho vlastně bylo pod vodou," uvedl Svoboda.

„V současné době prověřujeme, zda ze strany rodičů nedošlo k zanedbání péče," sdělila policejní mluvčí Eva Maturová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám