Hlavní obsah

Diagnostický ústav sociální péče v Čížkovicích se bavil na maškarním karnevalu

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 63 uživatelů a zaměstnanců se bavilo na maškarním karnevale v Diagnostickém ústavu sociální péče Čížkovice. Vyhrála maska gejši a rytíře.

Foto: Jiří Růzha

Karnevalový rej

Článek

Ve středu 23. února konečně nastal den, na který se těšili snad všichni uživatelé a zaměstnanci Diagnostického ústavu sociální péče Čížkovice. Maškarní karneval. Již celý měsíc předem se vymýšlely a sháněly masky, vždyť to dilema, za co půjdu, když v loni jsem byl za šaška a přece se nebudu opakovat. Někdo vymýšlel a někdo to nechal na poslední chvíli, ale výsledek stál za to.

V den D po obědě nastal ten mumraj maskování, líčení a shánění ještě pár doplňků, čím si kostým vylepšit. Vychovatelé měli plné ruce práce, aby zvládli ten nápor. Mezi tím přijela hudba, skupina Havrani, sestávající se z uživatelů Domova na zámku Liběšice vedená kapelníkem a vychovatelem v jedné osobě Petrem Vránou. Dorazili ještě kamarádi z Ústavu sociální péče Háj u Duchcova a po malé přípravě mohlo vše začít.

Úderem 14. hodiny zahájila karnevalový rej masek vedoucí DÚSP Čížkovice Bc. I. Petříčková. Sálem se nesly diskotékové melodie od různých interpretů a na parketě tančily víly, vodníci, strašidla, hasič, policajti, čarodějnice, bába s dědkem, indiáni, gejša a mnohé a mnohé jiné masky. Celkem se tu bavilo na 63 lidiček.

O obsluhu žíznících a hladovějících se starali vychovatelé, z nichž mnozí také v maskách, tančili společně s uživateli. Taneční kreace střídaly zábavné hry, jako židličkovaná, tanec s balonky, soutěž ve zpěvu a podobně.

Na závěr byly vyhlášeny nejlepší masky. Z řad uživatelů vyhrála maska gejši z Háje u Duchcova a z řad vychovatelů rytíř z DÚSP Čížkovice.

Poděkování patří všem, kteří tuto akci připravili a realizovali ji, a hlavně všem, co se dokázali bavit a odvázat. A to je na tom to nejkrásnější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám