Hlavní obsah

Den otevřených dveří v chráněných dílnách Kopeček

Novinky, Ludvík Klimeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den otevřených dveří v chráněných dílnách Kopeček v Bartošovicích v Orlických horách se uskuteční v sobotu 6. července.

Foto: Vít Fikejzl

Chráněné dílny Kopeček

Článek

Chráněné dílny Kopeček sídlí v budově bývalého statku v obci Bartošovice v Orlických horách. Sdružují čtyři řemeslné chráněné dílny - keramickou, košíkářskou, tkalcovskou a šicí, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením. Probíhá v nich také program pracovní rehabilitace pro osoby se zdravotním postižením. Dílny provozuje Sdružení Neratov.

Výrobky dílen jsou určeny na prodej, z něhož je hrazena část provozních nákladů (firmám dílny nabízejí také náhradní plnění povinného podílu). Prodávají se přímo v obchůdku v sídle dílen, ale i na různých jarmarcích v okolí, představily se i v Praze nebo Hradci Králové.

Program v sobotu 6. července:

11.00 Zahájení

12.00 Kon folk, blues

13.30 Frantom, fakír

14.30 AJFR Band evergreeny

16.00 Frantom, fakír

16.30 Veselá bída, folkrock

18.00 Infinity, tance

19.00 Divá Bára, rock/pop

20.30 Diesel revival rock

22.00 Infinity, ohňová show

22.30 Lua Kelt world music

22.30 Speciální noční autobusová linka ve 22.30 hodin Bartošovice v O. h., Rokytnice v O. h., Kunvald, Žamberk pro návštěvníky akce

Doprovodný program:

Řemeslný jarmark s ukázkami řemesel. Představí se i jiné chráněné dílny, řemeslníci a prodejci, držitelé certifikátu "Orlické hory originální produkt".

Ochutnávka vín Vinařství Soják Polešovice

Skákací hrad a trampolína pro děti

Ježdění s poníky "Pony time"

Dětské hřiště s pohádkovými náměty ve středu obce.

Občerstvení bude zajištěno po celou dobu konání akce. Časy jsou orientační, změna programu vyhrazena. Návštěvníci si během akce budou moci prohlédnout nejen chráněné dílny, ale i opravovaný kostel sv. Maří Magdalény s krásným barokním interiérem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám