Hlavní obsah

Brno se stalo dějištěm dalšího turnaje v Chemoplastu

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 11. září se uskutečnil další turnaj Českého poháru 2011 v Chemoplastu v Orlovně v Brně-Králově Poli.

Foto: Martin Kučera

vítězové turnaje v Chemoplastu Brno

Článek

Ačkoliv se jednalo o turnaj kategorie A, tedy velmi vysoce bodově hodnocený, nedorazilo na něj mnoho především místních hráčů, kteří v této sezoně bojují o postup na Mistrovství České republiky.

Mistrovství republiky se bude konat tento rok v Mostě, který letos uspořádal zatím nejvíce turnajů v tomto druhu stolního hokeje. Letos se na Mistrovství ČR bude hrát oproti předchozím rokům také soutěž družstev.

Soutěž družstev se poprvé konala neoficielně už v červnu 2010 při akci Víkend U Hrocha. Zde se tehdy sešla celá špička kromě právě mosteckých hráčů a byl to boj velmi vyrovnaný.

Na brněnském turnaji se nejvíce dařilo současnému mistru Evropy Janu Vachtarčíkovi z Bohumína, který ve finále porazil dalšího bohumínského hráče Libora Kaizara. Na třetí místo se z nejtěžší základní skupiny probojoval Václav Truhlář, spolu s Vachtarčíkem člen zlatého týmu z Mistrovství Evropy 2011 v Petrohradě.

Nejlepším juniorem byl Šustáček z domácího týmu Orlů Královo Pole, nejlepším žákem do 15 let byl Michal Sobotka z Vatína a nejlepší ženou Dunková z Brna Královo Pole.

Nejdůležitější akcí na poli Chemoplastu je letos Czech open, které se koná tentokrát 16. října v Praze. Stejně jako v loňském roce je i letos očekávána účast mnohých cizinců, především pak hráčů z Polska, Švédska a Slovenska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám