Hlavní obsah

Branou ostravské zoo prošel jubilejní návštěvník

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dne 23. června vstoupil bránou do ostravské zoo jubilejní 200 000. návštěvník tohoto roku.

Foto: Zoo Ostrava

Jubilejní návštěvníci v Zoo Ostrava

Článek

Stal se jím pan Arkadiusz Żabka, který do zoo přijel se svou rodinou z nedalekého polského města Rybnik. Rodina obdržela pamětní list a tašku s dárkovými předměty ostravské zoo.

"V porovnání s loňským rokem je to číslo pro nadcházející sezonu stále velmi pozitivní, protože 200 000. návštěvníka jsme zatím vždy přivítali až začátkem července. Pokud bychom se zvýšené přízni návštěvníků těšili i nadále, můžeme se letos dočkat rekordní návštěvnosti," uvedla Šárka Kalousková, tisková mluvčí ostravské zoo.

Lidé se v zoo mohou těšit na řadu nově otevřených expozic, stovky nových druhů zvířat a desítky vzácných mláďat, mezi nimiž se bezesporu největšímu zájmu těší malá sloní samička narozená 12. dubna letošního roku.

Za svůj cíl si ostravskou zoo vybírá stále více návštěvníků z Polska. Z přilehlé příhraniční oblasti je pro ně nejbližší zoologická zahrada právě v Ostravě. To je důvodem, proč v zoo přibývá informačních tabulí, cedulek a dalších materiálů rovněž v polském jazyce.

Reklama

Výběr článků

Načítám