Hlavní obsah

Betlémy a vánoční dekorace ze šité krajky budou k vidění v karlštejnské kavárně Stodola

Novinky, Martina Mottlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas vánoční se blíží. Přijeďte si čekání zpříjemnit výletem do Karlštejna, na výstavu o Vánocích. Uskuteční se již potřetí.

Foto: Martina Mottlová

Pozvání na výstavu

Článek

V nově otevřené kavárně Stodola je připravena výstava, která představí, jaké bývaly vánoční zvyky, kdo byl Mikuláš, jaká je historie vánočního stromečku, adventního věnce a kde se vzaly vánoční koledy a zvyky.

Na výstavě uvidíte nazdobené vánoční stromky, vánoční dekorace, betlémy a další zajímavosti vztahující se k vánočnímu období.

Hlavním tématem výstavy jsou betlémy a vánoční dekorace ze šité krajky Jaroslavy Mrázkové. Technika, jíž jsou betlémy a ozdoby vyráběné, je velmi pracná a v České republice se jí věnuje jen velmi málo krajkářek.

Výstava bude otevřená pouze o adventních víkendech, tedy 28. - 29. 11., 5. - 6. 12., 12. - 13. 12. a 19. - 20. 12. od 11 do 20 hodin. Ve čtvrtek 10. prosince bude pro děti připravená Andělská cesta, která povede obcí Karlštejn, z nádraží až na nádvoří hradu. Bude mít pohádkové zastávky a jedna z nich bude i na zmíněné výstavě. Andělskou cestu pořádá Domeček Hořovice.

Novinkou na výstavě bude možnost ochutnat a také zakoupit bezlepkové cukroví. A samozřejmě horká čokoláda, svařáček a spousta dalších dobrot nebude chybět.

Reklama

Výběr článků

Načítám