Hlavní obsah

Benefice a dražba rakety přiblížily Laďku Pořízkovou ke startu na paralympiádě

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Laďka Pořízková si nejen sní svůj paralympijský sen, ale také na něm tvrdě pracuje. Ne každá cesta za snem je dlážděným chodníkem a něco o tom ví právě Laďka Pořízková, tenistka postižená roztroušenou sklerózou (RS), kvůli které musela usednout na vozík, ale hry a ani snu se nevzdala.

Foto: Lenka Žáčková

Zeď Johna Lennona

Článek

Když onemocníte roztroušenou sklerózou a toužíte se dostat na paralympiádu v Rio de Janeiru v roce 2016, mohou vám pomoci pomyslně dláždit cestu za snem rockeři, pop-punkové jedničky či operní diva, pokud se někdo ujme nelehkého úkolu, a to organizování benefičního koncertu, jako třeba obecně prospěšná společnost SKLÁDEJ.

Benefice se uskutečnila 28. května, bohužel za deštivého podvečera v zahradě Českého velkopřevorství Suverénního Řádu maltézských rytířů v ČR.

Možná přesně nevíte, o jakou zahradu se jedná, ale když řekneme, že jedna ze zdí zahrady patří mezi ty nejslavnější v Praze na Malé Straně, už jistě víte, že je spojena se jménem Johna Lennona. Tento slavný britský hudebník, známý především jako spoluzakladatel skupiny The Beatles, byl dramaturgicky spojen s celou beneficí, a to tak, že všichni interpreti vedle svého repertoáru museli dát i jeden kus právě od Johna Lennona ve svém aranžmá či v aranžmá Vojty Lavičky.   

Pozvání přijali a honoráře se zřekli: Ivana Jirešová, Dan Bárta, Matěj Ruppert,  Rybičky 48, Ondřej Ruml, Vojta Lavička, Karolína Kamberská, Timudej, moderátoři večera Roman Vojtek a Renata Kasalová, ale také Pavlína Senić s manželem Tomášem Úlehlou, kteří navíc ještě poskytli také zázemí a občerstvení pro všechny účinkující.

A aby toho nebylo málo, rocker Tomáš Úlehla se ještě zapojil do dražby tenisové rakety, kterou věnovala Lucie Hradecká pro Laďku Pořízkovou. O raketu svedl souboj s několika hosty koncertu, a protože se mu vydražená částka 11 111 Kč moc nelíbila, zaokrouhlil ji na rovných 12 000 Kč a navíc Laďku pozval do Campanully, restaurace za Lennonovou zdí, aby přišla zapít výhry, ale klidně i prohry.

Reklama

Výběr článků

Načítám