Hlavní obsah

Benefice a dražba rakety přiblížily Laďku Pořízkovou ke startu na paralympiádě

Novinky, Lenka Žáčková

Laďka Pořízková si nejen sní svůj paralympijský sen, ale také na něm tvrdě pracuje. Ne každá cesta za snem je dlážděným chodníkem a něco o tom ví právě Laďka Pořízková, tenistka postižená roztroušenou sklerózou (RS), kvůli které musela usednout na vozík, ale hry a ani snu se nevzdala.

Foto: Lenka Žáčková

Zeď Johna Lennona

Článek

Když onemocníte roztroušenou sklerózou a toužíte se dostat na paralympiádu v Rio de Janeiru v roce 2016, mohou vám pomoci pomyslně dláždit cestu za snem rockeři, pop-punkové jedničky či operní diva, pokud se někdo ujme nelehkého úkolu, a to organizování benefičního koncertu, jako třeba obecně prospěšná společnost SKLÁDEJ.

Benefice se uskutečnila 28. května, bohužel za deštivého podvečera v zahradě Českého velkopřevorství Suverénního Řádu maltézských rytířů v ČR.

Možná přesně nevíte, o jakou zahradu se jedná, ale když řekneme, že jedna ze zdí zahrady patří mezi ty nejslavnější v Praze na Malé Straně, už jistě víte, že je spojena se jménem Johna Lennona. Tento slavný britský hudebník, známý především jako spoluzakladatel skupiny The Beatles, byl dramaturgicky spojen s celou beneficí, a to tak, že všichni interpreti vedle svého repertoáru museli dát i jeden kus právě od Johna Lennona ve svém aranžmá či v aranžmá Vojty Lavičky.   

Pozvání přijali a honoráře se zřekli: Ivana Jirešová, Dan Bárta, Matěj Ruppert,  Rybičky 48, Ondřej Ruml, Vojta Lavička, Karolína Kamberská, Timudej, moderátoři večera Roman Vojtek a Renata Kasalová, ale také Pavlína Senić s manželem Tomášem Úlehlou, kteří navíc ještě poskytli také zázemí a občerstvení pro všechny účinkující.

A aby toho nebylo málo, rocker Tomáš Úlehla se ještě zapojil do dražby tenisové rakety, kterou věnovala Lucie Hradecká pro Laďku Pořízkovou. O raketu svedl souboj s několika hosty koncertu, a protože se mu vydražená částka 11 111 Kč moc nelíbila, zaokrouhlil ji na rovných 12 000 Kč a navíc Laďku pozval do Campanully, restaurace za Lennonovou zdí, aby přišla zapít výhry, ale klidně i prohry.

Reklama

Výběr článků

Načítám