Hlavní obsah

Barokní památky Plzeňského kraje ožijí v létě autentickou dobovou hudbou

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autentickou dobovou hudbu, divadlo, ohňostroje, iluminace, poutě, chutě i vůně - prostě baroko všemi smysly - zažijí v červenci a srpnu návštěvníci více než dvou desítek památek Plzeňského kraje.

Foto: Plzeň 2015, o.p.s.

Barokní památky Plzeňského kraje ožijí v létě autentickou dobovou hudbou, divadlem, chutěmi i ohňostroji

Článek

Postupně od 3. července do 24. srpna během šesti prodloužených víkendů od čtvrtka do neděle ožijí zámky, kláštery, kostely i krajina na dvaceti čtyřech místech v šesti západočeských regionech festivalem nazvaným 6 týdnů baroka.

„Vůbec poprvé v takové šíři a podobným zážitkovým způsobem představíme široké veřejnosti památkové skvosty z tohoto období, které jsou jedním z největších bohatství Plzeňského kraje,” uvedla autorka celkového konceptu festivalu Kateřina Melenová ze společnosti Plzeň 2015 o.p.s., která festival připravuje ve spolupráci s místními partnery, majiteli objektů a řadou odborníků.

Letošní program je ochutnávkou zážitků, které příští rok čekají na návštěvníky ještě rozsáhlejšího festivalu 9 týdnů baroka, který na těchto i dalších místech proběhne v rámci projektu Plzeň - Evropské město kultury v létě 2015.

„9 týdnů baroka se v roce 2015 stane nejrozsáhlejším festivalem barokní kultury u nás. Představí v devíti oblastech Plzeňského kraje, které odborníci vytipovali jako unikátní svébytné celky, během devíti letních týdnů přes šedesát nejdůležitějších památek a míst,” láká Kateřina Melenová.

Letošní ročník otevře na zámku v Nebílovech 3. července komponovaný večer dobových zábav Barokní noc s vůněmi a chutěmi baroka, symfonickým koncertem a originálním ohňostrojem Teatrum pyrotechnicum. Tento víkend dále návštěvníky zavede například do kostela sv. Jana Nepomuckého v Nepomuku, do barokní krajiny v okolí Spáleného Poříčí, barokního špejcharu i ke kapli a zázračné studánce ve Vrčeni. Vystoupí například cimbalista Jan Rokyta se souborem pro starou hudbu Solamente Naturali nebo perkusionista Miloš Dvořáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám