Hlavní obsah

Agressive Music Fest 2013 - soukolí příprav se točí naplno

Novinky, Radek Vondřejc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý východočeský festival připravuje dvoudenní metalový svátek s účastí zahraničních hostů.

Foto: Radek Vondřejc

logo festivalu

Článek

Necelé dva měsíce po skončení druhého ročníku Agressive Music Festu je soukolí příprav příštího ročníku ve stavu nejvyšších otáček. Jedna z nejtvrdších událostí v rámci Letního parketu Pohoří již postupně zveřejňuje line-up pro třetí ročník festivalu a dosud oznámení účastníci dávají tušit, že se metaloví fans opravdu mají na co těšit.

Festival ohlásil již na letošním ročníku několik významných změn, kterými je zejména přechod na dvoudenní formát a s tím související rozšíření soupisky na rovných dvacet kapel. Další změnou je účast zahraničních hostů a to ne zrovna neznámých jmen. 

Kromě toho má festival za cíl dát koncertní příležitost i méně komerčním, avšak kvalitním kapelám, které tvoří významné procento programu.

V této chvíli je již známa více než polovina kapel příštího ročníku, který bude ve znamení legendárních jmen evropské i české metalové scény.

Z již zveřejněných skupin jmenujme například německou thrashmetalovou kapelu Necronomicon, která brázdí světové metalové vody již od osmdesátých let. Dalším skvostem na soupisce AMF 2013 je rakouská deathmetalová parta Darkside. Z českých legend jmenujme například thrashmetalové matadory V.A.R., nebo deathmetalový Hypnos.

K tomu si můžete poznamenat slovenské Aint , Endless Main, italské hardcoristy Have It All, české Nahum, Inpain, Sklepmaster, Spreading Dread i crustgrindovou Hirošimu. Další účinkující budou ještě přibývat. 

Agressive Music Fest má určitě fanouškům co říct a navíc svým účastníkům nabízí zastřešený areál, stanování zdarma i, velmi příjemné ceny jídel a nápojů.

Související témata:

Výběr článků

Načítám