Hlavní obsah

Z ostravského lesoparku je vánoční světélkující podívaná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z největších městských lesoparků ve střední Evropě, ostravský Bělský les se nyní proměnil v pohádkový vánoční park plný světýlek. Radnice nejlidnatější ostravské části Jih připravila překvapení a otevřela v něm vánoční městečko s více než dvacítkou světelných 3D instalací. A Ostravané i lidé z okolí jsou světélkující podívanou nadšeni.

Bělský les se proměnil v pohádkový vánoční park.Video: Adam Šebesta, MÚ Ostrava-Jih

 
Článek

„Je to nádhera. Byli jsme se tam podívat o víkendu a dětem se to moc líbilo. Hlavně ta osvětlená zvířata. Je tam jelení rodinka, ale i orel, veverka, medvědi nebo sovy. Mě osobně zaujala i průchozí houba, krmelec nebo světelné saně,“ popsala Gabriela Maléřová z ostravské Hrabůvky.

Vánoční městečko se v areálu Lesní školy v Bělském lese otevřelo 15. listopadu, své brány uzavře až 15. ledna. Světelný areál je dostupný po chodníku v lesoparku, poblíž se nachází autobusová zastávka Hotel Bělský les. Nebo se dá přijít z druhé strany od tramvajové zastávky Zábřeh, kde jezdí tramvaj číslo jedenáct.

Starosta Ostravy-Jihu Martin Bednář (ANO) věří, že bude obvod i v příštích letech pokračovat ve vánočních překvapeních. Zda se opět vrátí do Bělského lesa vánoční městečko, to nechtěl říci. „Rozhodně budeme chtít obyvatele opět potěšit a naladit na adventní čas. Nechme to ale jako překvapení pro příští rok,“ uvedl starosta s tím, že cena za pronájem dvouměsíční expozice je zhruba 1,2 milionu korun.

Ostrava má hornický betlém. Volka táhli čtyři chlapi

Vánoce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám