Hlavní obsah

V Ostravě začaly vánoční trhy váhavě

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez vánočního kluziště, bez koncertů a kulturního programu, ale i bez slavnostního rozsvícení vánočního stromku se v pátek v poledne otevřely na Masarykově náměstí v Ostravě vánoční trhy. Jejich zahájení bylo ale velmi váhavé. Chyběli lidi i otevřené stánky.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Z 23 stánků byly po zahájení vánočních trhů v Ostravě otevřeny jen čtyři.

Článek

„Je to teda zatím velmi smutné. Pořádně nic tu není. Člověk byl zvyklý na plno lidí, různá vystoupení, živý betlém, kluziště, zvoničku. Otevřeno zatím mají jen čtyři stánky. Vypadá to jak na farmářských trzích,“ ukazovala Právu Gabriela Holášová, která si přišla na trhy koupit adventní věnec.

„Zatím je to tragédie. Přišli jsme s manželkou, že si dáme nějakou vánoční dobrotu a koupíme něco domů. Ale výběr tu zatím není, atmosféra pokulhává. Nějak váhají s tím otevřením. Uvidíme v neděli, půjdeme tu s vnoučaty. Asi nikdo nic pořádně neví, jak to otevřít a neudělat chybu proti těm opatřením. Je to letos smutné,“ svěřil se zase sedmdesátiletý Jiří Havlík.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Vánoční trhy v Ostravě

„Na Masarykově náměstí jsme letos bohužel omezili počet prodejních míst o polovinu. Nakonec zde bude od 27. listopadu až do 23. prosince jen 23 prodejních stánků. Musí totiž být ve čtyřmetrových rozestupech. Snažíme se prostě i přes epidemii koronaviru lidem umožnit užít si aspoň trochu tu kouzelnou atmosféru Vánoc,“ vysvětlila starostka Moravské Ostravy a Přívozu Zuzana Ožanová (ANO).

Dodala, že stánky budou otevřeny každý den od 12 do 18 hodin a nabídnou výrobky hlavně s vánoční tematikou.

„Vánoční trhy doprovodí aspoň reprodukovaná hudba a zpestří je 32metrové ruské vyhlídkové kolo,“ shrnula starostka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám