Hlavní obsah

U Jana Rosáka nosí Ježíšek dárky jenom dětem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jan Rosák účinkuje v divadelním představení Vánoční zázrak. Doma vánoční stromeček ale ještě sám nemá a u nich v rodině také není zvyklostí dávat si mezi dospělými dárky. Během svátků lpí na tom, že má celou dobu volno a může být na horách.

Rosák o VánocíchVideo: Novinky

 
Článek

Přestože si Jan Rosák a jeho rodina mezi dospělými dárky nedávají, na dětech nešetří a dárky pod stromečkem vždy najdou. Raději než elektroniku jim dávají edukativní hračky. „Nevím, jestli uspějeme, jestli nás děti náhodou neodzívnou. Každopádně zkoušíme to každý rok,“ komentuje Rosák.

Ke štědrovečerní večeři si rád dává kapra s bramborovým salátem. V rodině je ale jediný, zbytek členů preferuje řízky. „Většinou už ale nesním tolik porcí. Bývaly doby, kdy jsem za večer snědl i šest porcí. Teď si dám dvě a jsem úplně vyřízený,“ říká Rosák.

V rozhovoru se rozpovídal také o tom, že mu přijde zajímavé, že lidé více lpí na Vánocích přesto, že Velikonoce jsou důležitější křesťanský svátek. Vánoce vnímá jako více nostalgické, zatímco Velikonoce, kvůli šlehání, jsou více brutální.

Taťjana Medvecká: Lidé zapomínají, že o Vánocích je důležitá hlavně pospolitost

Vánoce

Reklama

Související témata:
Jan Rosák

Výběr článků

Načítám