Hlavní obsah

Světelná zoo v Drnholci na Břeclavsku navodí adventní atmosféru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáct kovových soch dvanácti druhů zvířat, světelný tunel, houpačka i jedno osvětlené bludiště se soutěží zahrnuje procházka po Světelné zoo, kterou otevřeli ve Světě bludišť v Drnholci na Břeclavsku. Zoo doplňují sezonní atrakce, které přes zimu obvykle nebývají v provozu – Levandulový labyrint či Svět dýní a pyramid.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Světelná zoo v Drnholci na Břeclavsku

Článek

„Letos na jaře jsme zahájili třetí sezonu Světa bludišť, na podzim jsme podruhé uspořádali Svět dýní a pyramid. Hledali jsme ale využití areálu pro zimní večery, kdy se toho moc dělat nedá. Chtěli jsme propojit tmu a vánoční světýlka,“ vysvětlují provozovatelé areálu Miroslav Kratochvíla a Vlastimil Tomaštík.

Domluvili se proto s uměleckým kovářem ze sousední vsi, který pro ně postupně během roku vyrobil 12 druhů zvířat. Od každého druhu po jednom kuse, jen plameňáky má Světelná zoo ve čtyřech exemplářích.

„Na skulpturách jsme pomocí světýlek zdůraznili nejvýraznější rysy tak, aby byly z dálky k rozeznání. U žirafy dlouhý krk, u nosorožce zase roh. V dalších letech bychom chtěli postupně přidávat další zvířata, celkový počet by ale neměl překročit třicítku,“ doplnil Tomaštík.

Rozzářený londýnský West End láká milovníky vánoční atmosféry nejen k nákupům

Vánoce

Přesný počet světélek, která zoo osvětlují, nechtějí majitelé prozradit, tato otázka je totiž součástí hry, která návštěvníky světelnou zoo provede. Po správném zodpovězení otázek vyluští tajenku a za ni pak na konci dostanou odměnu. Světel je přibližně několik desítek tisíc.

Kromě procházky po světelné zoo provozovatelé vybudovali v areálu také světelný tunel tvořený 16 šestiúhelníky, který je koncipovaný jako fotoatrakce. „Když jsme otevřeli Svět dýní, lidé si k nám chodili pořizovat rodinné fotografie a tohle je velmi fotogenické,“ dodal Kratochvíla.

Světelná zoo je pro návštěvníky otevřená od středy do neděle od 16:00 do 20:00 a v provozu zůstane do konce ledna.

Kam za betlémy, tradicemi a zážitky ve středních Čechách

Vánoce

Inspirace na dárky pro kolegy

Vánoce

Může se vám hodit na Firmy.cz: Svět bludišť

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám