Hlavní obsah

Rozzářený londýnský West End láká milovníky vánoční atmosféry nejen k nákupům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdůležitější londýnská nákupní čtvrť West End byla slavnostně osvětlena tisíci vánočních světel. Tuto již devětačtyřicetiletou tradici si Londýňané nenechali ujít, a to i přes mohutné dešťové přeháňky. Tisíce z nich zaplnily Regent Street, která se nachází přímo v srdci londýnského West Endu a spojuje Oxford Street s Piccadilly Circus.

Vánoční výzdoba v LondýněVideo: AP

 
Článek

Regent Street byla poprvé vánočně osvětlena v roce 1954. Letošní instalace zahrnuje 50 zavěšených „duchů Vánoc“. Jedná se o andělské postavy navržené světelným designérem Paulem Dartem, který chtěl vytvořit něco, co není všední a co by mohlo oslovit každého.

400 tisíc světel navozuje vánoční atmosféru v pražských Žlutých lázních. Spotřebují energii jako jeden domácí spotřebič

Vánoce

Dart hleděl i na životní prostředí. Přestože jeho instalace obsahuje kolem 300 000 světel, jedná se o velmi úsporné řešení. Důvodem, proč se rozhodl pro blikající zářivky, je právě skutečnost, že při jejich zapínání a vypínání se spotřebuje pouze poloviční množství energie.

Nedaleká Carnaby Street, srdce „Swinging Sixties“, si pro svá světla zvolila univerzální téma. Vysoko nad ulicí visí obří zářící planety a třpytící se mlhovina.

Samotnou Oxford Street pak zdobí tisíce jemně zářících hvězd.

Ježíškovi píšu na WhatsAppu, svěřila se herečka Eva Burešová

Vánoce

Bára Basiková: Není důležité kde, ale s kým Štědrý den trávíte

Vánoce

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zájezdy do Anglie, Eurovíkendy

Reklama

Výběr článků

Načítám