Hlavní obsah

Stále je možné udělat radost dárkem dětem z chudých rodin z projektu Krabice od bot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diakonie prodlužuje sbírku vánočních dárků pro děti z rodin ohrožených chudobou, a to ve třetině sběrných míst projektu Krabice od bot. Během dvou týdnů na přelomu listopadu a prosince se podařilo vybrat 42 tisíc dárků. Stále však chybějí dárky pro více než 11 tisíc dětí.

Foto: Diakonie

Krabice od bot pomáhá zpříjemnit Vánoce dětem z chudých rodin.

Článek

Letos je poptávka po dárcích díky složité ekonomické situaci ještě větší, než tomu bylo loni, a dobrovolníci na sběrných místech potřebují vybrat více než 53 tisíc dárků. Největší nedostatek dárků je v Praze, Středočeském, Moravskoslezském a Ústeckém kraji.

„Je pro nás nepředstavitelné, že by tisíce dětí zůstaly o Vánocích bez dárků. Proto jsme se rozhodli na více než stovce míst sbírku prodloužit. Zapojit se do sbírky je jednoduché. Na webových stránkách krabiceodbot.cz si vyberete nejbližší sběrné místo a registrujete si dárek. Vážíme si skutečně každé krabice s dárky,“ říká Zdeňka Marešová, členka správní rady Diakonie ČCE, která vede oddělení péče o dárce.

Kromě vánoční sbírky dárků lze přispět jakýmkoliv finančním darem do přidružené sbírky Krabice online. Tato sbírka běží celoročně a Diakonie díky ní pomáhá dětem ohroženým chudobou dlouhodobě, například zaplacením doučování, kroužku nebo terapie.

Většina Čechů bude mít chudší Vánoce. Ponožky a mýdlo je zklamou

Vánoce

Šťastlivci mohou letos přenocovat v domě Santy Clause ve Finsku

Cestování

Reklama

Související témata:
Projekt Krabice od bot

Výběr článků

Načítám