Hlavní obsah

Šťastlivci mohou letos přenocovat v domě Santy Clause ve Finsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoročně čeká zejména anglicky hovořící svět na to, až ho doma o Vánocích navštíví Santa Claus. Letos mohou vybraní zájemci navštívit naopak jeho, a to přímo ve finském Rovaniemi, odkud zavalitý stařík s červeným oblečkem úřaduje. Rodina, které se poštěstí v Santově chatce přespat, bude moct také přiložit ruku k dílu na místní vánoční poště.

Letos bude mít jedna šťastná rodina možnost přespat v budově Santovy pošty.Video: AP

 
Článek

Vybraní šťastlivci prožijí nefalšovanou zimní pohádku v dřevěné chatce vyzdobené laponskými dekoracemi, k večeři pro ně budou přichystány finské speciality. Uvedla to vrchní poštovní „elfka“ Katja, která je zároveň hostitelkou.

„Nejenže budou moci hosté přespat v Santově chatce, ale ještě nahlédnout do zákulisí Santovy pošty během nejvytíženějšího období roku,“ uvedla Katja pro CNN.

Podle Amandy Cupplesové, generální manažerky pro severní Evropu společnosti Airbnb, která se na zážitku podílí, půjde o cestu do nitra samotné sváteční nálady. „Jsme nadšeni, že se vrchní elfka rozhodla podělit o tyto prostory a pozvat jednu rodinu na pobyt,“ uvedla Cupplesová s tím, že návštěvníci budou moci zkusit i nejrůznější dobrodružství v okolí, ať už jízdu na sněžných skútrech, pozorování polární záře, či pobyt v tradičních saunách. „Vytvoří si vzpomínky, které přetrvají navěky,“ míní manažerka.

Po Laponsku na sněžných skútrech. S koupáním v ledovém jezeře a noclehem v iglú

Cestování
Foto: Profimedia.cz

Chatka má kapacitu pro dva dospělé a dvě děti.

Foto: Profimedia.cz

Chatka je vyzdobená v laponském stylu.

Zážitek je otevřený rodině o dvou dospělých a dvou dětech, a to v termínu 18. až 21. prosince. Pobyt bude zcela zdarma, podle zveřejněných informací se zřejmě bude stačit registrovat a doufat, že se štěstí usměje správným směrem.

Santova vesnička ve finském Rovaniemi, kterou protíná polární kruh, je každoročně vyhledávanou turistickou atrakcí. Zejména kolem Vánoc si ji nenechají ujít desetitisíce turistů - ročně sem pak zavítá přes půl milionu lidí. Kromě toho mohou lidé v Rovaniemi vyrazit i do místního muzea vědy nebo na projížďku se psím spřežením.

Kdo nosí dárky po světě? Santa Claus, koně i čarodějnice

Vánoce

Reklama

Související témata:
Rovaniemi

Výběr článků

Načítám