Hlavní obsah

Pavel Šporcl si Vánoce u moře představit nedokáže, s rodinou dodržuje tradiční zvyky

Houslový virtuos Pavel Šporcl vánoční svátky slaví pravidelně se svou rodinou. S manželkou Bárou Kodetovou a dcerami dodržují tradiční zvyky, bez kterých si Vánoce nedokáže představit. Stejně tak by je nenapadlo zabalit si ke konci roku kufry a vyrazit do tepla.

Jak letos bude trávit vánoční svátky Pavel Šporcl?Video: Novinky

 
Článek

O štědrovečerní večeři se u nich pravidelně stará herečka Bára Kodetová. „Manželka si do toho nenechá sáhnout. Já s holčičkami, které už jsou teda slečny, pečeme cukroví, toto je moje práce, ale na Štědrý den se nesmíme v kuchyni ani pohnout,“ svěřil se nám Pavel Šporcl a prozradil, co na stole nesmí chybět.

„Bára připravuje lososa a řízek, a to celkem brzy odpoledne, abychom stihli udělat všechny možné tradice, jako je lití olova, krájení jablíčka a pak teprve ten ježíšek může přijít,“ svěřil se hudebník, který má rád Vánoce doma v Česku.

„My to držíme tak, že když je zima, tak jezdíme na lyže a když je teplo, tak možná občas jedeme k moři. Když jsem studovat ve Spojených státech, tak jsem tam občas na Vánoce být musel, jinak dodržujeme ty tradiční Vánoce tady a snažíme se naučit naše dcery, že ty tradice jsou přeci jenom důležité,“ prozradil houslista, kterého jsme potkali před jedním z jeho vánočních koncertů.

Sněhová pusinka: Cukroví z bílků, které pro svou křehkost nikdy neomrzí

Vánoce

Těch má letos opět kvůli pandemii koronaviru pomálu, a tak zbývá čas na nákupy dárků. „Letos vzhledem k tomu, že těch koncertů je opravdu málo, tak si myslím, že budu mít dostatek času na to řešit dárky s předstihem, už na něco myslím,“ svěřil se Pavel, který je rád, že alespoň pro některé posluchače může vystoupit.

„Zbylo mi asi pět koncertů, doufám, že vydrží, dnes je ta situace v kultuře komplikovaná, to vám potvrdí všichni producenti a pořadatelé, divadla a koncertní sály a musíme být šťastní za každý koncert, který tam zbyl,“ dodal houslový virtuos.

Nejlepší bílková poleva: Zdobení perníčků s ní zvládne i začátečník

Vánoce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám