Hlavní obsah

Nejoblíbenější vánoční písnička je od Johna Lennona

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejoblíbenější vánoční písničkou podle čtenářů amerického hudebního magazínu Rolling Stone je Happy Xmas (War Is Over) od Johna Lennona.

Článek

Byť jde primárně o písničku s válečnou tématikou, lidé si ji téměř výlučně spojují s vánočními svátky. Skladbu z roku 1971 produkoval legendární producent Phil Spector, přičemž při nahrávání využil Lennon služeb amerického gospelového sboru Harlem Community. Písničku již dva roky před jejím vydáním avizovaly billboardy v New Yorku, na nichž bylo napsané War Is Over (If You Want It) (Je po válce - Pokud si to přejete).

Na druhém místě v hlasování o nejkrásnější vánoční písničku skončila folková klasika Fairytale Of New York od irské formace The Pogues. Hostuje v ní zpěvačka Kirsty MacCollová, která v roce 2000, necelý týden před vánočními svátky, ve věku 41 let tragicky zahynula při střetu s lodí v moři v Mexiku.

Třetí pozici v žebříčku nejoblíbenějších vánočních písniček obsadila Thank God It’s Christmas od skupiny Queen. Čtvrtá je All I Want For Christmas Is You od Mariah Careyové a pátá Springsteenova Santa Claus Is Coming to Town.

Reklama

Související témata:

Související články

Kate Mossová letos vánoční dárky uvařila

Modelka Kate Mossová si oblíbila anglický venkov, na svém statku v Costwolds teď pobývá častěji než v Londýně. A zamilovala se také do venkovských džemů...

Výběr článků

Načítám