Hlavní obsah

Mikuláš jinak, tentokrát zdravě

Novinky, Linda Humlová

Daří se vám letos udržet štíhlou linii, nebo si zdravý životní styl teprve osvojujete? Ať tak, či onak, zima a s ní spojené Vánoce jsou pro udržení postavy těžký oříšek. Naučte se ovládat své chutě a místo čokoládové figurky si dopřejte vlastní mikulášskou nadílku, která vám pomůže se udržet v kondici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Skoncujte s novoročním předsevzetím, začněte o sebe pečovat už teď. Nenechte se zviklat nadcházejícím obdobím plným cukroví, bramborového salátu a řízků. Vybrali jsme pro vás pár novinek, ale i osvědčených rad, co zařadit do svého jídelníčku, aby váš organismus v zimě nestrádal. Pravidlo číslo jedna zní - všeho s mírou!

Nakopněte organismus

Ztrácíte se v nepřeberném množství výživových doplňků, superpotravin a zázračných sirupů? Nevadí, v každém obchodě vám jistě ochotně poradí, co je pro váš organismus to pravé ořechové. Pokud i tak stále tápete, na posílení imunity vám skvěle poslouží například kurkuma nebo prášek z euterpe brazilské, známé pod brazilským jménem acai. V zimě je pak více než vhodné vsadit na bylinné čaje, které tělo krásně pročistí a zároveň i zahřejí.

Foto: archiv firmy Ecce Vita

Vánoční balíček – Zdraví & Pohoda. Balíček obsahuje: Fungimun, Dárkový box Tulsi čajů 6×10 sáčků, EV mýdlo – Deep Soap, Ecce Vita, cena 1200 Kč.

Zdravé doplňky

Doplňky stravy nepatří mezi levné záležitosti, i proto se hodí jako dárek - pro vás i vaši kamarádku. Je jen na vás, jestli chcete tělu dopřát detoxikaci, zvýšit imunitu, posílit střevní mikroflóru nebo jen dodat energii na nadcházející zimní měsíce.

Foto: archiv firem

Sezónní zelenina a ovoce

Nejlepším způsobem, jak přirozeně posílit organismus a zároveň si udržet kondici, je dopřát si sezónní zeleninu a ovoce. Tento zdroj vitamínů a cukrů vám dodá energii, a navíc se lépe ubráníte chřipkám a angínám, které číhají na každém kroku.

Zařaďte do svého jídelníčku zejména jablka, mrkev, celer, petržel, cibuli, česnek, růžičkovou kapustu, červenou řepu, pastinák, pórek, bílou ředkev, tuřín, bílé a červené zelí, hrušky, špenát, řeřichu, čekanku, kapustu, ořechy a brambory.

Pokud vám chybí lesní plody v podobě malin či borůvek a nechce se vám dávat horentní sumy za ty z dovozu, můžete si pořídit mrazem sušené ovoce, které se báječně hodí do ranních ovesných kaší.

Foto: archiv firmy

Mrazem sušené ovoce, Mixit, cena 249 Kč.

Když nestíháte

Různých tyčinek a energetických drinků je na trhu až moc a jen některé plní doopravdy to, co slibují. Vyzkoušejte dvě české novinky, které vás svým obsahem možná překvapí.

Foto: archiv firmy

Tyčinky Sens obsahují cvrččí mouku, která je zdrojem kvalitních proteinů, vysokého množství zdravých tuků, vitamínu B12 a dalších, jako je vápník, zinek a tzv. hemové železo, které je snáze vstřebatelné než železo získávané z rostlin. Cena 20 Kč.

Foto: archiv firmy

MANA Drink. Cena za jedno balení 65 Kč.

Výběr článků

Načítám