Hlavní obsah

Kapela v Českých Budějovicích nedohrála, prý kazila předvánoční atmosféru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Přestože anglický deník The Times zařadil vánoční městečka v Českých Budějovicích a v Českém Krumlově na deváté místo z celého světa, jihem Čech hýbe úplně jiná diskuse. V sobotu odpoledne předčasně skončil na žádost pořadatele na adventním pódiu v Budějovicích koncert poprockové kapely One Spirit, podle pořadatelů prý kazil předvánoční atmosféru.

Foto: Pavel Orholz, Novinky

Pódium, na kterém vystupují kapely a hudebníci v rámci adventních trhů v Českých Budějovicích.

Článek

To však není všechno. Kapela Rozkrock, která v Budějovicích vystoupí ve čtvrtek, se musela přejmenovat na Pavel Přenosil & The Band.

Skupina One Spirit se proti rozhodnutí pořadatelů ukončit koncert výrazně ohradila.

„Po páté písni jsme dostali informaci, že máme zahrát poslední skladbu a vyklidit pódium. Prý se to na tuto akci vůbec nehodí. Přitom hrajeme pop rock, a ne žádný metal,“ uvedli na sociálních sítích členové hudebního uskupení z Tábora.

Nejkrásnější vánoční trhy v Evropě najdete i tam, kde byste je nečekali

Cestování

„Byli jsme jak opaření a velice zklamaní. Nechápali jsme. Pořadatelé měli k dispozici ukázky naší tvorby dva měsíce dopředu, věděli, s čím přijedeme a jak se prezentujeme,“ dodala kapela, podle níž se jednalo o amatérismus a velkou ránu k hudbě samotné.

Lenka Střítecká, jednatelka agentury Art4promotion, která adventní trhy v Budějovicích pořádá, Novinkám sdělila, že si za rozhodnutím ukončit vystoupení One Spirit stojí.

„Dostali zadání, že se musí přizpůsobit adventní atmosféře. Když z toho dělají rockový koncert a pojmuli to tak i repertoárem, musela jsem se rozhodnout,“ je přesvědčená Střítecká.

Podle ní vystoupení kapely přebíjelo atmosféru v adventním městečku. „Bylo v tu chvíli plné dětí a rodičů. Ze začátku jsme požádali zvukaře, aby hudbu ztlumil, ale ani to nepomohlo,“ míní Střítecká, která také označila chování kapely za neprofesionální.

„Na pódiu vystoupí během adventních svátků přes sto kapel různých žánrů. Naprostá většina z nich se přizpůsobí vánoční atmosféře. Vždyť hrají nedaleko betléma a vánoční zvoničky,“ podotkla Střítecká.

V Českých Budějovicích už otevřeli adventní městečko s řemeslnou uličkou

Vánoce

Ve čtvrtek od 20 hodin pak vystoupí na pódiu i známá českobudějovická kapela Rozkrock, ale pod jiným názvem. Na plakátech od pořadatelů se jmenuje Pavel Přenosil & The Band.

„Nehledal bych v tom až takovou senzaci. Pořadatel měl nějakou představu a my jsme se s ním dohodli, protože jsme chtěli na trzích vystoupit. Navíc tímto názvem upozorňujeme i na nového lídra skupiny,“ sdělil Novinkám kytarista a zpěvák Petr Šťavíček.

Doplnil, že kapela Rozkrock vybere písničky na koncert ve svém stylu a pod svým názvem propaguje vystoupení například i na sociálních sítích.

Tam se názory na ráz vystoupení během adventních trhů různí, podle někoho by měla být vystoupení pouze s vánoční tematikou, dalším pak nevadí ani metal.

Budějovičtí dostanou za nazdobené vánoční okno až deset tisíc

Vánoce

Reklama

Výběr článků

Načítám