Hlavní obsah

Budějovičtí dostanou za nazdobené vánoční okno až deset tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vánoční výzdobě budou vůbec poprvé soutěžit obyvatelé Českých Budějovic. Za výzdobu okna nebo balkonu dostanou až deset tisíc, v kategorii Naše ulice pak ještě o deset tisíc víc. Akci pořádá město, které chce zapojit do vánočního veselí co nejvíce lidí. Soutěžící budou posílat fotografie na magistrát.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Novinku představil českobudějovický radní Michal Šebek (ODS). „Soutěž Vánoční město bude probíhat od 20. listopadu do 24. prosince. Hlavním smyslem je motivovat občany k tomu, aby se zapojili do vytvoření krásného prostředí ve veřejném prostoru a tím si vzájemně udělali město hezčí,“ uvedl.

Soutěžní klání je rozděleno do tří kategorií. První je vánoční okno, což se však vztahuje i na balkony. Volná kategorie zahrnuje v podstatě cokoliv, co místní vánočně a vkusně vyzdobí. Ve třetí kategorii pak budou soutěžit celé ulice, kde speciálně ustanovená komise z magistrátu zhodnotí celkový estetický dojem i snahu sousedů vyzdobit své bydliště.

Anketa

Zdobíte o Vánocích okna či balkony?
Ano, pravidelně každý rok.
54,3 %
Ano, ale ne pravidelně. Podle nálady.
10,8 %
Ne, to rozhodně nedělám.
34,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9020 čtenářů.

Ocenění se dočká prvních pět vítězných fotografií, v první a druhé kategorii jsou ceny od dvou do deseti tisíc. V kategorii Naše ulice pak magistrát ocení první tři deseti, patnácti a dvaceti tisíci korunami.

Soutěžící mohou fotografie zasílat na e-mailovou adresu vanocnimesto@c-budejovice.cz nebo je vložit do formuláře na www.c-budejovice.cz/vanocni-mesto-2023, kde jsou i kompletní pravidla.

Jeseník má vánoční strom od ženy, která ho dostala v devíti letech

Vánoce

Reklama

Výběr článků

Načítám