Hlavní obsah

Hodinky a šperky pod stromeček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíží se vánoční období a s ním přichází otázka, co darovat svým blízkým. Pokud hledáte dárek, který spojuje eleganci, funkčnost a osobitost, není nic lepšího než hodinky a šperky. Tyto doplňky nejenže dodají styl každému outfitu, ale také představují trvalý symbol lásky a péče.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Pandora

Článek

Hodinky: Krása času

Hodinky jsou mnohem víc než jen přístroj na měření času. Jsou módním doplňkem a výrazem osobního stylu. Při výběru hodinek jako vánočního dárku se můžete zaměřit na několik klíčových prvků.

Design: Každá značka a model nabízí unikátní design. Můžete vybírat mezi klasickými, moderními, sportovními nebo luxusními hodinkami podle vkusu obdarovaného.

Materiál a kvalita: Kvalitní materiály zaručují dlouhou životnost hodinek. Ocel, titan, nebo dokonce luxusní kovy jako zlato a platina dodávají hodinkám nádech na hodnotě a jistotě, že se budou dědit po generace.

Foto: archiv firem

Zleva: Slaté s třpytivým ciferníkem, Swarovski, 9000 Kč. Stříbrné, Boss (prodává Klenoty Aurum), 8390 Kč. Dvoubarevné, Lacoste (prodává Klenoty Aurum), 5690 Kč. Set hodinek a náramku, Calvin Klein (prodává Klenoty Aurum), 5990 Kč

Funkce: Od klasických ručičkových hodinek až po chytré hodinky s mnoha funkcemi, výběr závisí na potřebách a zájmech obdarovaného. Při výběru nových chytrých hodinek je potřeba si uvědomit, co přesně hledáte. Smartwatch totiž můžeme rozdělit do tří základních typů – chytré hodinky, sporttestery a fitness náramky.

Jaké existují druhy chytrých hodinek?

Tzv. sporttestery jsou zaměřené především na sportovní aktivity. Takovéto zařízení dokáže sbírat a následně i analyzovat nejrůznější údaje, které sesbírá během vaší fyzické aktivity.

Fitness náramky jsou také určené pro sportovce. Na rozdíl od sporttesteru však nabízí jednodušší řešení, a to především v rámci designu. Fitness náramky mají totiž v drtivé většině jednoduchý, úzký displej, který zobrazuje pouze minimum informací. Cílem fitness náramku je totiž data především sbírat, zobrazit si je pak může uživatel na svém mobilním telefonu prostřednictvím nainstalované aplikace.

Zvláštní kategorií – a to relativně novou a zatím s nepříliš širokým výběrem modelů – jsou tzv. hybridní chytré hodinky. Jde o na první pohled klasické hodinky, mají tedy např. mechanické, fyzické ručičky i ciferník, ale zároveň nabízejí i základní chytré funkce a často také malý displej v ciferníku.

Měkoučké svetry z prémiových materiálů

Styl
Foto: Smartomat
Více

Chytré hodinky pod stromečkem udělají radost doslova každému. Objevte novou kolekci české značky ARMODD. Kovové zpracování, dlouhá výdrž baterie, AMOLED displej, volání přímo z hodinek, stovky ciferníků, sportovní režimy a mnoho dalších funkcí. Nakupujte za skvělou cenu 1589 Kč v akci Black Friday!Foto: Smartomat

Komerční sdělení

Značka: Značka hodinek může být pro někoho rozhodujícím faktorem. Od tradičních značek s bohatou historií po nováčky s moderním přístupem – nabídka je pestrá.

Foto: archiv firem

Zleva, Longines (prodává klenotnictví Dušák), 18 750 Kč. Maurice Lacroix (prodává Dušák), 25 000 Kč. Auguste Reymond Heritage 1898 (prodává herrison-watches), 44 620 Kč. Epos 4390 North Star (prodává epos-czech), 45 870 Kč.

Šperky: Sázka na jistotu

Pokud si nevíte rady s výběrem, zaměřte se na to, jakému kovu dává dotyčná přednost. Všímejte si i takových detailů, jako je kování kabelky či barva řemínku u hodinek.

Vybírat můžete mezi zlatými či stříbrnými kousky. Skvěle vypadá také růžové zlato, které není tak výrazné, a proto se hodí zejména pro ženy, které nejsou příliš zvyklé na nošení šperků.

Foto: archiv firem

Zleva: Set šperků ve tvaru kruhu, Klenota, 25 900 Kč. Prsten, Klenoty Aurum, 13 990 Kč. Náušnice, Klenoty Aurum, 13 990 Kč. Náušnice, Apart, 4790 Kč. Set náhrdelníku a náušnic, Klenota, 22 100 Kč.

Foto: Silvego
Více

Krásné stříbrné visací náušnice Arlena dekorované pravým modrým topazem. Ideální na speciální události, ale díky své decentnosti jsou vhodné i pro každodenní nošení. Ke koupi na e-shopu silvego.cz za 1190 Kč.Foto: Silvego

Komerční sdělení

Foto: Silvego
Více

Velmi okouzlující jemný prsten s přírodním modrým topazem a výjimečně blyštivými SILVEGO® Brilliance Zirconia. Po jeho navléknutí nepřestanete být obdivovanou a již ho jednoduše nebudete chtít nikdy sundat. Ke koupi na e-shopu silvego.cz.za 1590 KčFoto: Silvego

Komerční sdělení

V případě, že vás nelimituje rozpočet, porozhlédněte se po jedinečných autorských špercích z rukou renomovaných českých šperkařů a šperkařek nebo vsaďte na klasiku v podobě diamantů.

Levnější alternativy můžete najít v bižuterii, která navíc nabízí bezpočet různých designů. Hezkým dárkem jsou náhrdelníky se symbolikou.

Foto: archiv firem

Zleva: Set náhrdelníků, Swarovski, 4250 Kč. Náramek, Pandora, 3655 Kč. Náhrdelník se zeleným přívěškem, Swarovski, 2950 Kč. Prsten, Pandora, 2879 Kč. Prsten, Pandora, 2399 Kč.

Vsaďte například na přívěsek s libovolným písmenem nebo třeba na medailonek, do kterého můžete uchovat tajemství, o kterém budete vědět jenom vy dva.

Foto: archiv firem

Zleva: Náušnice, Tous, 3699 Kč. Náramek s onyxy, Tous, 3449 Kč. Náramek se srdcem, Calvin Klein (prodává Klenoty Aurum), 2090 Kč. Prsten, Apart, 8590 Kč. Přívěšek s písmenem, Apart, 5790 Kč.

Dárky pro náročné: To nejlepší z rukou českých návrhářů a designérů

Vánoce

Co si obléknout na vánoční večírek

Vánoce

Reklama

Výběr článků

Načítám