Hlavní obsah

Zbrojovkou v ruském Bijsku otřásl výbuch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silná exploze otřásla ve čtvrtek průmyslovým areálem ve městě Bijsk v Altajské republice, která je součástí Sibiřského federálního okruhu Ruské federace. Podle webu lenta.ru z areálu místní zbrojovky začal stoupat sloup dýmu.

Foto: Profimedia.cz

Po výbuchu stoupal na zbrojovkou v Bijsku sloup dýmu.

Článek

Starosta Bijsku Viktor Ščigrev na svém telegramovém účtu výbuch označil za „ránu“.

„Pozor! obyvatelé Bijsku dnes slyšeli v oblasti průmyslové zóny velkou ránu. Byla součástí technologického procesu, který probíhal v jedné z továren. K obavám není důvod,“ uvedl.

Podle místních obyvatel byla exploze natolik silná, že rázová vlna otřásla okny, informoval list Ukrajinska pravda s odvoláním na telegramový účet Sirena.

Starosta Ščigrev podle webu lenta.ru neupřesnil, z které z továren v průmyslové zóně se exploze ozvala. Místní uvedli, že to bylo v závodě federálního výzkumného a výrobního střediska Altaj JSC.

Zmíněná společnost je součástí ruské státní korporace Roskosmos a vyrábí zejména munici, tuhá paliva do raketových motorů a výbušniny pro průmyslové účely. Vše, co se v provozech děje, podléhá utajení. Altaj JSC je na sankčních seznamech EU, USA, Ukrajiny a Japonska, informovala Ukrajinska pravda.

Dron zapálil sklad pohonných hmot v ruském Kursku

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám