Hlavní obsah

Kreml už reaguje na Fica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Záměr Bratislavy zastavit vojenskou pomoc Kyjevu konflikt jen těžko ovlivní, uvedl ve čtvrtek podle agentury AFP mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. O stopce vojenské pomoci Ukrajině mluvil nově jmenovaný slovenský premiér Robert Fico. Podle Kremlu má ale Slovensko jen naprosto minimální roli v dodávkách západních zbraní na Ukrajinu.

Foto: Profimedia.cz

Tiskový mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov

Článek

„Slovensko nemělo tak velký podíl na dodávkách zbraní, takže to situaci jen těžko ovlivní,“ řekl ve čtvrtek podle amerického deníku Barron’s, který odkazuje na agenturu AFP, mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov novinářům.

Reagoval tak na slova Fica, který už v předvolební kampani hlásal, že je proti vojenské pomoci Ukrajině, a pokud se Směr dostane k moci, na Ukrajinu už „nepošle ani jeden náboj“.

Podobná slova Fico prohlásil i na čtvrtečním zasedání slovenského parlamentního výboru pro evropské záležitosti.

„Kladu všem prostou otázku, jaký je rozdíl v nemocnici za 20 milionů nebo odminováním za 20 milionů a náboji za 20 milionů? Já tvrdím, že velký a že ty nemocnice a odminování pomohou Ukrajině víc než náboje,“ řekl Fico, který dále uvedl, že válka na Ukrajině není „naše válka“ a že s ní Slovensko nemá nic společného.

Fico okamžitě najel na proruskou notu

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám