Hlavní obsah

Žádné zajatce, všechny postřílejte, měl nařídit Prigožin wagnerovcům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zakladatel a finančník Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin údajně nařídil svým žoldnéřům, aby v bojích na Ukrajině nebrali zajatce, ale všechny protivníky na místě zabíjeli. S odkazem na prohlášení na sociálních sítích o tom dnes informovala agentura Unian a server Ukrajinska pravda.

Foto: ČTK

Jevgenij Prigožin

Článek

Rozhodnutí je podle médií reakcí na nedávnou nahrávku dvou údajně ukrajinských vojáků, kteří spolu hovoří rusky o tom, že zajatého zraněného wagnerovce zastřelí. Prigožin nahrávku považuje za „důkaz o popravě vězně“. Kyjev autentičnost nahrávky nepotvrdil.

„Ještě neznáme jméno našeho muže, kterého zastřelili ukrajinští darebáci. Zabijeme každého, kdo je na bojišti. Neberte už ani jediného zajatce,“ řekl v komentáři na Telegramu Prigožin.

Zajatce si Ukrajina s Ruskem, které na ni loni v únoru zaútočilo, vyměňuje pravidelně. Na začátku dubna si obě strany vyměnily přes 200  válečných zajatců, obdobně početná výměna proběhla i v březnu.

Aktuálně je nejlepší válku na Ukrajině ukončit, prohlásil přítel Putina

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám