Hlavní obsah

Za napadení stojí jen Francie a Itálie, blouznil ruský propagandista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ruské státní televizi proběhla další z bizarních debat ruských propagandistů. Od profesora Lomonosovovy univerzity v Moskvě Vitalije Treťjakova se diváci mimo jiné dozvěděli, že ruského útoku a tím i záchrany hodnot jsou „hodny“ pouze Francie a Itálie, neboť se v nich soustředí kulturní bohatství.

Foto: Profimedia.cz

Vitalij Treťjakov

Článek

Část debaty, kterou ve čtvrtek na síti X zveřejnil poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Geraščenko, se zabývala útokem Ruska na NATO a Evropskou unii.

Jedenasedmdesátiletý Treťjakov si ohledně takového útoku odpověděl otázkou. „Co by přineslo dobytí Amsterodamu, kde je kokain všude? Co by tam naše jednotky dělaly? Bojovaly proti obchodu s drogami?“ položil si politolog otázku.

Na námitku, zda tedy Rusko nebude útočit na země, kde je legální užívání tvrdých drog, Treťjakov opáčil, že „všude je něco“, přičemž zmínil další z oblíbených témat, jimiž ruská propaganda dokresluje údajnou zvrácenost Západu, tedy pedofilii a LGBT.

„Proč bychom na ně útočili? Abychom jim přinesli správné a slušné morální standardy, které si snížili?“ tvrdil Treťjakov s poukazem na nevýhodnost takového počínání.

Jedinými zeměmi, které si podle něj zaslouží, aby na ně Rusko pro jejich záchranu zaútočilo, jsou Francie a Itálie, v nich se „koncentruje kulturní bohatství střední a východní Evropy“. „Tam je co zachraňovat,“ dodal ruský propagandista.

Geraščenko k jeho výlevu pouze dodal, že by se Francie a Itálie měly mít na pozoru.

Stáli tam tak šťastní. Propagandisty v Rusku cloumá Bidenův „výsadek“ v Kyjevě

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám