Hlavní obsah

Web ruského patriarchy Kirilla napadli hackeři. Žehná ukrajinské protiofenzivě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oficiální webové stránky hlavního představitele ruské pravoslavné církve patriarchy Kirilla napadli hackeři. Nyní jsou na nich texty na podporu protiofenzivy ukrajinské armády. Zároveň stránka přehrává video, které na podporu protiofenzivy v sobotu zveřejnil vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil Valerij Zalužnyj.

Foto: Profimedia.cz

Patriarcha Kirill

Článek

„Patriarcha Moskvy a celého Ruska žehná protiofenzivě ukrajinských ozbrojených sil,“ stojí nyní na webu patriarchy Kirilla.

Web obsahuje také titulky „Věříme v ozbrojené síly Ukrajiny“, „Vítězství je pro Boha a Ukrajinu“, „Podporujte ozbrojené síly a Ukrajinu“ atd. Je tam i celý text modlitby za ukrajinskou protiofenzivu v ukrajinštině.

Stránka zároveň přehrává video s názvem Je čas vzít si zpět to, co je naše, jež v sobotu na sociálních sítích zveřejnil Zalužnyj. Jsou na něm ukrajinští vojáci, kteří žádají o požehnání k „rozhodující ofenzivě“, napsal list Ukrajinska pravda.

První jméno na českém sankčním seznamu. Patriarcha Kirill

Domácí

Odříkávají modlitbu za osvobození Ukrajiny. „S takovými slovy a myšlenkami, jako jsou tyto, naši hrdinní vojáci jdou do ofenzivy, aby osvobodili Ukrajinu od ruských okupantů a vztyčili prapor vítězství,“ napsal Zalužnyj.

Zalužnyi řekl, že tvůrci videa se inspirovali Modlitbou ukrajinského nacionalisty, kterou napsal Osyp Maščak ve 20. letech minulého století, ale slova modlitby ve videu jsou jiná.

Protiofenziva už začala, válka je intenzivní, řekl Podoljak

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám