Hlavní obsah

Wagnerovce by mohli nahradit v Bachmutu kadyrovci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Groznyj

Příslušníci praporu Achmat, který je tvořen kadyrovci, by mohli v Bachmutu nahradil wagnerovce. Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov v pátek na Telegramu napsal, že jeho komando je na výměnu připraveno. Wagnerovci se mají stáhnout k 10. květnu kvůli nedostatku munice.

Foto: Mikhail Klimentyev, ČTK/AP

Ramzan Kadyrov během setkání s Vladimirem Putinem v Kremlu v Moskvě v pondělí 13. března 2023

Článek

„Pokud starší bratr (majitel Wagnerovy skupiny Jevgenij) Prigožin a wagnerovci odejdou, přijde generální štáb o zkušenou bojovou jednotku, ale v Arťomovsku (ruské označení pro Bachmut) je nahradí mladší bratr Kadyrov a jednotka Achmat,“ napsal Kadyrov podle TASSu.

Poznamenal, že pokud se taková výměna uskuteční, jsou jeho bojovníci připraveni město dobýt.

„Chtěli bychom, aby poslední dva zbývající kilometry nebyly dobyty na úkor životů našich bojovníků, ale jako výsledek vzájemného porozumění, podpory a odhodlání velitelů a vojáků,“ dodal.

O tom, že se wagnerovci stáhnou z Bachmutu, hovořil v pátek majitel skupiny Jevgenij Prigožin. Učiní tak kvůli nedostatku munice. „Bez ní jsou jednotky odsouzeny k smrti,“ uvedl Prigožin.

Kyjev upozorňuje, že wagnerovci se zatím k Bachmutu naopak přisouvají, aby Rusko dosáhlo vítězství ve městě před 9. květnem, kdy si Rusové připomínají porážku nacistického Německa ve druhé světové válce.

Odchod wagnerovců z Bachmutu? Zatím se k němu naopak stahují, zní z Kyjeva

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám