Hlavní obsah

Vzplála další ruská základna. Tentokrát na Krymu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruská základna v okupovaném ukrajinském městě Melitopol nebyla jediným objektem, který v sobotu skončil v plamenech. Jak informuje web Meduza, o několik hodin dříve ve vesnici Sovětske na poloostrově Krym hořelo v kasárnách. Zapálit ji měli ukrajinští partyzáni.

Foto: Euromaidan Press

Hořící ruské kasárny na Krymu

Článek

K činu se přihlásilo partyzánské hnutí ATEŠ.

„Naši agenti pracovali jako hodinky. Na tomto ‚projektu‘ jsme pracovali dlouho a samozřejmě jsme uspěli. Budeme pokračovat v ničení armády RF zevnitř,“ napsala skupina na Telegramu.

V kasárnách, kde se nacházeli čerstvě mobilizovaní ruští vojáci, začalo hořet zhruba v 10 hodin ráno v sobotu. Proruské komunikační kanály hovořily o „neopatrné manipulaci s ohněm“. Po požáru bylo přemístěno asi 200 vojáků, někteří zemřeli.

Tato kasárna nebyla jediným objektem, který se v sobotu ocitl v plamenech. Pozdě v noci zaútočily ukrajinské síly na budovu křesťanské církve v okupovaném Melitopolu, kterou ruští okupanti využívali jako „rekreační středisko“.

Starosta města Ivan Fedorov, který je loajální vládě v Kyjevě, podle agentury Unian uvedl, že následkem vojenského úderu zemřelo nebo bylo zraněno asi 200 ruských vojáků. Ukrajinský útok na Melitopol potvrdil podle agentury TASS také šéf okupační oblastní správy Jevhen Balickyj (rusky Jevgenij Balickij), podle něhož při něm utrpěli civilisté.

Ukrajina podle Kyjeva zasáhla stovky ruských vojáků v okupovaném Melitopolu

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám