Hlavní obsah

Výbuch na Krymu. Z městečka, kde je ruská letecká základna, stoupá dým, hlásí Ukrajinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Městečkem Hvardijske (rusky Gvardějskoje) ve střední části Ruskem okupovaného ukrajinského poloostrova Krym ve středu otřásl výbuch, uvedl portál Ukrajinska pravda. Ve městě leží ruská letecká základna.

Foto: Obtained By Reuters, Reuters

Stoupající dým po explozi na Krymu. Ilustrační foto

Článek

Na komunikační platformě Telegram se objevily fotografie a videozáznamy zachycující sloup dýmu nad místem exploze. Oběti nebo škody podle prvních zpráv hlášeny nejsou.

Předseda správy Hvardijského Igor Čičkin uvedl, že na místě zafungovala protivzdušná obrana a že žádný dým v oblasti vidět není. Šéf ruské okupační správy poloostrova Sergej Aksjonov na sociálních sítích sdělil, že na pole v Simferopolském okrese, v němž leží Hvardijske, dopadl sestřelený dron.

Naše drony můžou doletět až do Moskvy, naznačuje Kyjev

Zahraniční

Z Krymu, který v roce 2014 Rusko v rozporu s mezinárodním právem anektovalo, přicházejí zprávy o explozích v posledních měsících pravidelně. Obyvatelé Hvardijského upozornili na černý dým nad leteckou základnou také v srpnu minulého roku. Web Ukrajinska pravda tehdy s odvoláním na šéfa investigativního webu Bellingcat Christa Grozeva napsal, že tamní letiště je základnou pro 12 bombardérů Su-24 a 12 bitevních letounů Su-25.

Exploze na Krymu. Ukrajina mluví o zničení střel Kalibr

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám