Hlavní obsah

Boje ve Voroněži. Hoří sklad paliva, terčem útoku se stala i kolona wagnerovců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V ruské Voroněži hoří sklad paliva. Na sociálních sítích se objevily fotografie obrovského mraku černého dýmu. Wagnerovci tvrdí, že město kontrolují. U Voroněže zřejmě probíhají boje. Terčem jednoho z útoků se stala i kolona wagnerovců u silničního podjezdu

Výbuch skladu paliv ve VoroněžiVideo: Reuters

 
Článek

Podle ukrajinských zdrojů byl sklad paliva zasažen raketou vypálenou z ruského bitevního vrtulníku Ka-52 Alligator. Je vidět nad budovou poblíž skladu krátce předtím, než začal zásobník nafty hořet.

K Voroněži zamířila dlouhá kolona vojenských vozidel wagnerovců, kde jsou vedle nákladních aut a cisternových vozidel s palivem vidět i podvalníky s tanky T-72, bojová vozidla pěchoty BMP-2 a transportéry BRDM-2, ale i systém protivzdušné obrany Pancir S-1.

Systém Pancir S-1 byl zřejmě použit k sestřelení ruského transportního Antonovu An-24, na jehož palubě měla zahynout celá posádka. Wagnerovci se pokusili obsadit vojenské letiště u Buturlinovky. Podle některých zdrojů se jim to mělo podařit, ověřené to však není.

Kolona na silnici M-4se stala terčem ruského útoku, kdy jedno z vozidel bylo u silničního podjezdu zničeno. Možná šlo o útok ze vzduchu nebo zásah dělostřelectva.

Agentura Reuters s odkazem na nejmenovaný zdroj z ruských bezpečnostních služeb uvedla, že příslušníci wagnerovců obsadili všechna vojenská stanoviště ve Voroněži.

Obsazení města oznámili také wagnerovci, kteří o postupu informovali na Telegramu. Informaci zatím nelze nezávisle ověřit.

Voroněž leží přibližně 500 kilometrů jižně od Moskvy.

Vzpoura wagnerovců v Rusku končí

Válka na Ukrajině

Prigožin: Nevzdáme se. A Putin se mýlí, nejsem zrádce

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám