Hlavní obsah

V ruské televizi otevřeně mluví o atentátu na amerického senátora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Na ruském Prvním kanálu přední ruští propagandisté otevřeně debatovali o tom, že by ruské zpravodajské služby měly zabít amerického senátora Lindseyho Grahama. Ten se v pátek setkal v Kyjevě s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským a po jejich schůzce vydala prezidentská kancelář sestříhaný rozhovor, v němž Graham mluví o zabíjení Rusů.

Foto: Alex Edelman, ČTK/AP

Americký senátor Lindsey Graham

Článek

Rozhořčení ruských propagandistů předcházel konkrétně Grahamův výrok, že Rusové umírají a Spojené státy „nikdy neutratily peníze tak dobře“. Jeho slova však byla sestříhána ukrajinskou prezidentskou kanceláří. Graham tyto věty skutečně pronesl, ale každou v jiném kontextu.

Šéfka prokremelské televizní stanice RT Margarita Simonjanová v pořadu moderátora Vladimira Solovjova poukázala na fakt, že záběry mohou být sestříhané. Naznačila však, že pokud Graham tato slova skutečně v daném kontextu použil, měl by za to zaplatit.

„Pokud to udělal, doufám, že potomci Pavla Sudoplatova jsou naživu. Není to ani těžké, známe jeho (Grahamovu) adresu, máme jeho telefonní číslo. Kde je problém?“ naznačila Simonjanová atentát na Grahama.

Odkázala se přitom na jméno Pavla Sudoplatova, sovětského generála a špiona, který byl zapleten do vražd mnoha ruských disidentů, například Lva Trockého. „Naše víra nám velí odpouštět, ale když budeme mlčet, když nebudeme reagovat na podobné věci, bude to stejné, jako je podporovat,“ dodala Simonjanová.

Moskva vydala zatykač na amerického senátora kvůli výroku o„zabíjení Rusů“. Ten byl ale sestříhaný

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám