Hlavní obsah

V Kyjevě se rozezněl poplach, útočily drony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Kyjevě zazněl kolem 01:00 SEČ protivzdušný poplach. Podle úřadů bylo hlavní město pod útokem bezpilotních prostředků, napsala agentura Reuters. Podle deníku The Kyiv Independent se protivzdušné obraně podařilo drony zničit.

Foto: Reuters

Na Kyjev zaútočily drony.

Článek

Gubernátor Kyjevské oblasti Oleksij Kuleba sdělil na sociální síti Telegram, že Kyjev čelí útoku za použití bezpilotních prostředků, uvedla agentura Reuters. Armádní velitelství v Kyjevě oznámilo, že je aktivní protivzdušná obrana, a vyzvalo obyvatele, aby zůstali v krytech. Kuleba později uvedl, že se ukrajinské obraně podařilo všechny útočící bezpilotní prostředky zničit. Cílem podle něj byla energetická infrastruktura v okolí hlavního města.

Podle svědků agentury Reuters byly zhruba 20 kilometrů od Kyjeva slyšet výbuchy a střelba protivzdušných systémů.

Server The Kyiv Independent s odkazem na armádu informuje, že protivzdušná obrana zničila také deset bezpilotních prostředků na východě země – v Záporožské a Dněpropetrovské oblasti.

Ukrajina čelila masivnímu vzdušnému útoku i ve čtvrtek. Ruské rakety způsobily mrtvé, raněné, výpadky v dodávkách proudu a další hmotné škody. Kyjev tvrdí, že se mu daří podstatnou část raket zneškodňovat protivzdušnými systémy.

Ukrajinci chtějí vyšetřovat pád své rakety v Bělorusku, nevylučují provokaci

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám