Hlavní obsah

Ukrajinské útoky na Moskvu či Petrohrad? Klidně se to může stát, řekl expert v ruské televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusové si začínají připouštět, že se těžiště války může přesunout na ruské území. Politolog Viktor Olevič v diskusním kanálu NTV napomínal své kolegy, aby se nesmáli varováním, že Ukrajinci mohou brzy začít ostřelovat Moskvu nebo Petrohrad. Ve čtvrtek na to upozornil novinář BBC Francis Scarr.

Foto: AP

Moskva

Článek

„Poslední věcí, které bych se chtěl smát, jsou předpovědi (spoludiskutujícího), že může dojít k útokům Moskvu. Moc dobře si pamatuju, jak jste se mu smáli, když předpovídal, že na Ukrajinu pošlou (protiletecké) systémy Patriot,“ prohlásil Olevič.

„Pamatuju si dobře, jak jste se mu smáli, když předpovídal, že ukrajinská armáda podnikne úspěšný protiútok. A pak k tomu došlo. Takže já bych se tomu moc nesmál,“ dodal.

Olevič je uznávaný ruský politolog a v televizních debatách vystupuje často. Oproti ostatním běžným účastníkům ale s lehce kritickými názory proti Kremlu. V tomto případě diskutoval v televizi NTV, která patří plynárenskému gigantu Gazprom.

„Je naprosto evidentní, že ukrajinské ozbrojené síly a vojenská rozvědka mají vytoužené potenciální cíle v Moskvě, Petrohradu a dalších ruských městech a naneštěstí je celkem možné, že se jim na ně podaří zaútočit, vezmeme-li v potaz, že se jim podařilo zaútočit na letecké základny,“ dodal Olevič.

Putin: Patrioty jsou zastaralé, Rusko na ně najde protilék

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám