Hlavní obsah

Ukrajinské drony útočily v Moskvě, prohlásil starosta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Moskevský starosta Sergej Sobjanin uvedl, že v neděli brzy ráno na ruskou metropoli zaútočily ukrajinské bezpilotní prostředky. Při útoku nikdo nezemřel, píše AFP s odkazem na prohlášení Sobjanina. Podle ruského ministerstva obrany se podařilo zneškodnit tři bezpilotní prostředky. Na moskevském letišti Vnukovo byl krátce zastaven provoz. Kyjev tvrzení o útoku nekomentoval.

Ukrajinské drony útočily v Moskvě, zachytila to kameraVideo: Reuters

 
Článek

„Ukrajinské bezpilotní prostředky zaútočily dnes v noci. Fasády dvou výškových administrativních budov byly lehce poškozeny,“ uvedl na sociální síti Telegram Sobjanin.

Podle Sobjanina útok nezpůsobil mrtvé ani zraněné, později však agentura TASS uvedla s odkazem na prohlášení záchranné služby, že byl zraněn jeden hlídač.

Foto: Reuters

Ukrajinské drony útočily v Moskvě, zachytila to kamera

Ministerstvo obrany uvedlo, že u Moskvy útočily tři bezpilotní prostředky. Jeden sestřelila protivzdušná obrana a další dva zneškodnily prostředky elektronického boje. Tyto dva drony pak dopadly na komplex budov. Krátce byl také pozastaven podle agentury TASS provoz na letišti Vnukovo, které se nachází u ruské metropole.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Vyšetřovatelé zkoumají poškozený mrakodrap v Moskvě po dronovém útoku

Zásah, plameny, výbuchy. Ukrajinci zlikvidovali ruskou superzbraň dronem za pár set dolarů

Zahraniční

Ukrajina mlčí

Není to poprvé, co podle ruských úřadů Moskvu zasáhly útoky bezpilotních prostředků. Představitelé ruské vlády viní z útoků Ukrajinu a mluví o „mezinárodním terorismu“. Kyjev útoky na ruskou metropoli, která se nachází zhruba 500 kilometrů od ukrajinských hranic, oficiálně nekomentuje.

Ohledně útoku na Moskvu z minulého týdnu však nejmenované zdroje z ukrajinské bezpečností oblasti řekly agentuře AFP, že za činem stojí ukrajinská vojenská rozvědka.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Pohled na poškozený mrakodrap v Moskvě po dronovém útoku

Reklama

Výběr článků

Načítám