Hlavní obsah

Ukrajinská loď chtěla zaútočit na Krym. Zničili jsme ji, tvrdí Moskva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Rusko zničilo ukrajinskou loď bez posádky, jež chtěla zaútočit na poloostrov Krym, který v roce 2014 Moskva anektovala a který spojuje poloostrov s ruskou pevninou. Podle agentury Reuters to v sobotu uvedlo na sociální síti Telegram ruské ministerstvo obrany. Úřad také sdělil, že Moskva v pátek sestřelila další ukrajinský dron.

Foto: Alexey Pavlishak, Reuters

Ruská jednotka územní obrany pořádá cvičení poblíž Jevpatorije na Krymu (ilustrační foto)

Článek

Ministerstvo v příspěvku na Telegramu uvedlo, že bezpilotní plavidlo bylo „včas spatřeno a zničeno u pobřeží Černého moře“ v pátek kolem 22:15 SELČ.

Ruská protivzdušná obrana podle ministerstva v pátek pozdě večer sestřelila ukrajinský bezpilotní letoun v Bělgorodské oblasti u hranic s Ukrajinou. Gubernátor Bělgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov na Telegramu uvedl, že byly sestřeleny dva „vzdušné objekty“ a podle prvních zpráv nedošlo k žádným škodám ani obětem na životech.

Podobná prohlášení jednotlivých stran konfliktu nelze bezprostředně potvrdit z nezávislých zdrojů. Ukrajina, která se brání ruské ozbrojené agresi už více než rok a půl, se nevyjádřila. Území Ruska se v poslední době stává terčem útoků bezpilotních letounů poměrně často.

Dron útočil na ruské město Kurčatov, kde je jaderná elektrárna

Zahraniční

Reklama

Související články

Chci mír, žádal kněz v Rusku. Dostal tři roky

Ke třem rokům vězení za šíření „falešných informací“ o ruské armádě byl v Petrohradě ve středu odsouzen pravoslavný kněz Ioann Kurmojarov. Zatčen byl kvůli...

Výběr článků

Načítám