Hlavní obsah

Ukrajinská brigáda popírá stažení abramsů z fronty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda popřela zprávu americké agentury AP, že by ukrajinská armáda stáhla americké tanky M1A1 Abrams. Brigáda, která neúspěšně bránila Avdijivku, uvedla, že abramsy podávají na frontě dobré výkony a nemůže nechat pěchotu bez palebné podpory.

Foto: Profimedia.cz

Zničení M1A1 Abrams u Avdijivky

Článek

Brigáda ve vyjádření na kanálu Telegram uvedla: „Tanky odvádějí na bitevním poli úžasnou práci a my rozhodně nebudeme před nepřítelem schovávat to, před čím se sám schovává.“

Zprávu AP označila za fejk a vyzvala novináře, aby se před zveřejněním podobných zpráv obrátili na tiskovou službu armády. Lidem vzkázala, aby důvěřovali pouze ověřeným informacím.

AP uvedla, že Ukrajinci stáhli abramsy z fronty, protože je nebe plné ruských dronů, které pohyb tanků rychle odhalí. Další drony je mohou zničit, neboť tanky nemají tak silnou pancéřovou ochranu před útokem shora jako před útokem zepředu.

Ukrajinci přišli o pět z 31 starších verzí Abramsů M1A1, které loni na podzim dostali z USA. Drony byly používány mimo jiné k ničení tanků, které už byly poškozené například najetím na minu.

Ukrajinci stáhli z fronty americké tanky Abrams

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám