Hlavní obsah

Ukrajinci zase zabili téměř 60 okupantů a ze zásahu zveřejnili video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská armáda při raketovém útoku na ruské cvičiště u Podo-Kalinovky v Chersonské oblasti zabila téměř šedesát okupantů. S odkazem na analytický telegramový kanál DeepState o tom informuje ukrajinský list The Kyiv Independent.

Záběry z ukrajinských útoků na ruské okupanty v Chersonské a Doněcké oblastiVideo: Ukraine's Southern Defense Forces

 
Článek

V krátké době je to tak druhý ukrajinský útok na ruské cvičiště, v úterý ruskojazyčná BBC informovala o raketovém útoku v Doněcké oblasti, který si také vyžádal desítky mrtvých ruských vojáků. Ukrajinská armáda z obou zásahů zveřejnila video.

„Varovali jsme vás, že shoříte v pekle. Co jsme řekli, to jsme učinili,“ stojí v telegramovém příspěvku ukrajinských Jižních obranných sil, který doprovází i video z obou úderů.

Na něm je vidět jak útok v Chersonské oblasti, tak i útok u Volnovachy v Doněcké oblasti, při kterém také mělo zemřít kolem 60 vojáků.

Krynky zatím nepadly, jak tvrdil Šojgu, ale Rusové do nich pronikli

Válka na Ukrajině

Podle analytického kanálu DeepState se na cvičišti u Podo-Kalinovky měli nacházet vojáci z 328. výsadkového pluku, 810. samostatné brigády námořní stráže a 81. samohybného dělostřeleckého pluku.

„Likvidace švábů, kterých se nemůžete zbavit,“ okomentoval DeepState ukrajinský zásah.

Ukrajinský útok v Chersonské oblasti potvrdila i tisková mluvčí Jižních obranných sil Ukrajiny Natalija Humenjuková. „Tento útok nemohli (ruští vojáci) přežít,“ uvedla ve čtvrtek Humenjuková podle ukrajinského listu The Kyiv Independent.

Podle ní mělo k útoku dojít zhruba 30 kilometrů od ukrajinské vesnice Krynky, o kterou v současné době svádějí ukrajinští obránci s okupanty boj.

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu tento týden sice oznámil, že se Rusku už podařilo Krynky dobýt, Ukrajina to nicméně odmítla.

Geolokované záběry potvrdily, že se ruští vojáci do vesnice dostali. I ruské zdroje ale přiznávají, že celou vesnici neovládli a že Ukrajinci v ní své pozice drží.

Druhý zásah v krátkém čase

Ruskojazyčná britská zpravodajská televize BBC na Telegramu v úterý informovala o ukrajinském útoku dvěma raketami HIMARS na ruskou základnu a vojenský výcvikový prostor u Volnovachy v dočasně okupované Doněcké oblasti, při kterém mělo zahynutou přes 60 ruských vojáků.

BBC dále uvedla, že má k dispozici více než desítku fotografií, které dokazují desítky ruských obětí. Z etického hlediska je ale nezveřejnila.

Rusové nastoupení na cvičišti čekali na velitele. Pozabíjely je ukrajinské rakety

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám